Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Perinteinen Tammer Turnaus isketään jälleen Pyynikin kehässä

 
Perinteinen Tammer Turnaus isketään jälleen Pyynikin kehässä

Torstaina alkava 31. kansainvälinen Tammer Turnaus tuo jälleen maailman nyrkkeilytähdet Tampereelle. Pyynikin kehässä on luvassa tiukkoja taistoja ja värikkäitä otteluja, siitä pitävät huolen kahdenkymmenenkahden maan iskijät, jotka hakevat turnauskestävyyttä tulevaa Lontoon 2012 olympiakehää varten. Mukaan on ilmoittautunut niin tuttuja Tammer-iskijöitä kuin uusia tuttavuuksia.

Kaukaisimmat vieraat saapuvat aina Filippiineiltä, Taiwanista ja USA:sta asti. Filippiinit on ennenkin nähty Tammer-kehässä, ja myös tällä kertaa mukana on maan ykkösiskijät. 56 kilon Charly Suarez ja Delfin Boholst ovat molemmat maansa MM-edustajia. Boholst ehti iskeä Tammerissa mitalin jo vuonna 2006. USA:n superraskas Lenroy Thompson on myös jo tuttu Tammer- kävijä. Viime vuonna Suomen Kaspar Vahalle hävinnyt Thompson iski tänä vuonna voiton maailman suurimmassa turnauksessa Ringside World Championships:ssa ja hakee revanssia nyt Tampereen kehässä. Taiwan oli Tammerin alkuvuosina tuttu näky Pyynikillä. Nyt pitkän tauon jälkeen AIBA:n nykyisen puheenjohtajan Ching-Kuo Wun maamiehet palaavat jälleen Tampereelle. 

Britit ja Irlantilaiset ovat aina yleisön suosikkeja Pyynikillä. Tänä vuonna Skottien joukkue on nuori, mutta näytönhaluja löytyy varmasti. Englannista mukana ovat mm. viime vuoden hopeamitalisti Ryan Aston ja vuonna 2008 Pyynikki-turnauksen voittanut Gamal Yafai. Irlannin joukkueessa puolestaan iskee Tammerissa jo vuonna 2005 hopeaa taistellut Roy Sheahan.

Ranskaa puhuvia pugilisteja nähdään itse Ranskan lisäksi Tunisian ja Marokon riveissä. Tunisia esiintyy Tammerissa uudella olympiavalmennettavien ryhmällään. Nyrkkeilijät ovat nuoria 17–21 –vuotiaita, mutta silti jo kansainvälistä menestystäkin iskeneitä. Marokon joukkueen tähti on kaksinkertainen olympiakävijä Hicham Mesbahi. Ranskalaisista mukana nähdään ainakin kaksi MM-kävijää kun sarjassa 75 kiloa iskee Michel Tavares ja 81 kiloisten sarjavoitosta taistelee Mathieu Bauderlique. Myös Saksan maajoukkueen MM-kävijät iskevät Tammerissa. 

Ensimmäistä kertaa turnauksen historiassa mukana ovat kaikki pohjoismaat. Niin Ruotsi, Norja kuin Tanskakin tuovat Pyynikille arvokisaiskijänsä. Ruotsista mitalitaistoon ilmoittautuvat ainakin Leon Chartoi ja viime vuoden Tammer-voittaja Redouane Kaya. Mukana on myös varsinainen Tammer-konkari Babacar Kamara, joka on ehtinyt jakaa iskujaan Pyynikillä jo viisi kertaa aiemmin. Myös Tanskasta tulee tuttuja miehiä. Koko kolmikko Dennis Ceylon, Rashid Kassem ja Torben Keller ovat kaikki iskeneet TVS:n kisoissa ennenkin. Norja puolestaan tuo Tampereelle muun muassa suomalaisille hyvinkin tutun Glodi Enesten. Islanti palaa nyrkkeilykartalle tuomalla Tampereelle 91-kiloisissa takovan Gunnar Kolbeinn Kristinssonin.

Suomalaisista Pyynikin kehään nousee kahdeksantoista nyrkkeilijää. Mukana ovat viime vuonna turnausvoittoon yltäneet Matti Koota ja Alex Vassiliev, TVS:n isännät Jesse Palanto, Wael Al Khaghani, Juho Lehtinen, Mika Tekoniemi ja Max Schönemann, tamperelainen Jussi Jurvanen, Lahden kovanyrkkiset Ville Hukkanen, Santtu Jonninen ja David Agaian, pohjoisen edustajat Petteri Fröjdholm, Henri Kekäläinen ja Matias Suni sekä etelänmiehet Kaspar Vaha ja Niklas Räsänen Helsingin Urheiluseurasta. Läntistä Suomea edustavat Team Londonin Eemeli Katajisto ja Someron taistelija Jarkko Putkonen.

Islannin lisäksi uusia maita turnauksessa ovat Portugal ja Azerbaidzan. Mukana ovat myös Kazakstanin, Unkarin, Venäjän, Arabiemiraattien ja Viron miehet. 

Tammer Turnauksessa nähdään myös yksi naisten ottelu, kun perjantai-iltana kehässä kohtaavat kaksi arvokilpailumitalistia. Vastakkain olympiasarjassa alle 60 kiloa asettuvat elokuussa EU-pronssin iskenyt TVS:n Mira Potkonen ja Englanin EU-mestari Natasha Jonas.

Tammer Turnaus isketään Tampereella Pyynikin palloiluhallissa 14.–17.10.2010. Aikataulut ja lisätiedot turnauksesta järjestäjän kotisivuilta www.tammerturnaus.com

Tammer Turnauksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle
Tammer-turnaus päätökseen

Järjestyksessään 28. Tammer Turnaus iskettiin päätökseen eilen.

Lue lisää