Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Villi kiekkospektaakkeli Hakametsässä

 
Villi kiekkospektaakkeli Hakametsässä

Maanantaina esitetään Ilves-historiassa ainutlaatuinen kiekkonäytös, kun tupsukorvat pääsevät mittaamaan taitojaan NHL-joukkue Minnesota Wildia vastaan. Yhdysvaltain perinteisiltä suomalaissiirtolaisten asuinseuduilta ponnistava Wild liittyi laajennusjoukkueena kiekkomaailman kuningassarjaan vuonna 2000 ja on tullut täkäläisille penkkiurheilijoille tutuksi etenkin suomalaispelaajiensa kautta.

Antti Laaksonen oli pitkään yksi Wildin runkopelaajista, ja viime syksynä Mikko Koivu nimettiin joukkueen kautta aikojen ensimmäiseksi vakituiseksi kapteeniksi. Seuran härmäläissiirtokunnan vahvuuteen kuuluvat Koivun lisäksi Antti Miettinen ja Niklas Bäckström. Kaikki kolme ovat tuttuja nimiä myös Leijonien arvokisamiehistöistä. Suomen maajoukkueen pelipaitoja näkyykin silloin tällöin katsomossa Wildin kotihallissa, massiivisessa Xcel Energy Centerissä.

Minnesotan osavaltio on yhdessä Michiganin ja Bostonin seudun kanssa Yhdysvaltain perinteisintä jääkiekkoaluetta, jossa lajia todella arvostetaan ja seurataan suurella innolla. Näillä alueilla jopa yliopistosarjojen ottelut vetävät yleisömääriä, jotka meikäläisestä näkövinkkelistä tuntuvat käsittämättömiltä. Minnesota oli kuitenkin paikallisen kiekkokansan suruksi seitsemän pitkää vuotta ilman omaa NHL-joukkuetta edellisen lippulaivan, North Starsin, muutettua Dallasiin vuonna 1993.

Wild on paikallisten fanien keskuudessa omaksuttu minnesotalaisen NHL-perinteen jatkajaksi ja se on itse asiassa ollut koko olemassaolonsa ajan suositumpi kuin North Stars oli oikeastaan koskaan. Xcel Energy Centerissä on harvoin tyhjiä istuimia Wildin pelatessa, ja joukkueen kotiyleisöltään saama kannustus kuuluu koko NHL:n äänekkäimpiin. Vaikka pelityyli etenkin pitkään Wildia luotsanneen Jacques Lemairen valmennusaikana oli varsin puolustusvoittoinen, on tunnelma kotiareenalla ollut huikea kaudesta toiseen.

Pikkuhiljaa maailman terävintä sentterihuippua hätyyttelemään noussut Mikko Koivu on Wildin nykyjoukkueen suurin tähti - ns. franchise player, jonka ympärille joukkuetta rakennetaan. Bäckström on luotettava ykkösvahti, ja huimasti töitä kaukalossa tekevä Miettinen muodostaa Koivun kanssa toimivan parivaljakon ykkösketjussa. Puolustuksen tähti on SM-liigassakin taidoillaan ihastuttanut Marek Zidlicky, joka on kuudesta NHL-kaudestaan peräti viidellä ylittänyt pakille kovan 40 tehopisteen rajan.

Wildin riveissä luistelee myös muutama kokenut veteraanipelaaja, joista nimekkäin lienee 37-vuotias laitahyökkääjä Andrew Brunette. Hän nousi vakituiseksi NHL-pelaajaksi vasta 25-vuotiaana, mutta on sen jälkeen merkkauttanut tililleen huimat 509 ottelua kestäneen katkeamattoman otteluputken ja ylittänyt kuudella kaudella 20 maalin rajapyykin. Vielä viime kaudellakin Brunette iski 25 osumaa ja kasasi komeat 61 tehopinnaa.

MM-kisoissakin nähdyt puolustajat Brent Burns ja Nick Schultz kuuluvat Wildin takalinjojen luottomiehiin. Hyökkäyksessä Guillaume Latendresse ja Cal Clutterbuck ovat nuoria, nousevia nimiä. Latendresse kohisutti pohjoisamerikkalaisia kiekkopiirejä jo viime kaudella yllyttyään aivan huikeaan iskuun siirryttyään Minnesotaan Montrealista. 23-vuotias kanadanranskalainen iski peräti 25 osumaa 55 Wildin paidassa pelaamassaan ottelussa.

Tshekkitaituri Martin Havlat, tyylikäs pelinrakentaja Pierre-Marc Bouchard ja veteraanit John Madden sekä Matt Cullen tuovat Wildin hyökkäyskalustoon leveyttä. NHL:n pelätyimpiin tappelijoihin kuuluvan Derek Boogaardin lähtö New York Rangersiin jätti joukkueen poliisiosastolle kirjaimellisesti jättimäisen aukon, jonka täyttäjiksi on harjoitusleirien kautta tarjolla tukku innokkaita kokelaita. Ainakin Brad Staubitz ja Matt Kassian ovat varteenotettavia vaihtoehtoja tähän rooliin.

Hakametsässä on maanantaina tarjolla todellista herkkua kaikille kiekkoilun ystäville. Kaukalossa nähdään tukku niin kovan luokan pelimiehiä, että äärimmäisen harvoin saadaan näillä kulmilla nauttia vastaavasta kattauksesta. Ikimuistoinen 99 All Starsin vierailu Tampereelle 16 vuotta sitten nostatti halliin todellisen juhlatunnelman. Sen pelin paikan päällä nähneille jäi upeita muistoja ainutlaatuisesta suurtapahtumasta. Nyt on mahdollista kokea jotain samanlaista.

Ilveksen (Mikko Rainio) tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää