Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SPV pakotti Kooveen kesälomille

 
SPV pakotti Kooveen kesälomille

SPV pelasi maanantaina kotikentällään ehjän ottelun ja lähetti Kooveen kesälomille murskalukemin 12-3.

Loppulukematkin sen jo kertovat, että SPV oli maanantaina Kooveeta parempi. Tamperelaisiakaan ei kuitenkaan huonosta pelistä voi syyttää. Ensimmäisen erän ja pitkälle toista erää, vääntö oli kovinkin tasaista ja jopa Kooveen hallintaa. Tamperelaisilla oli rutkasti myös epäonnea ottelussa mukanaan. Joukkuetta vaivannut vatsatauti vei ottelusta sivuun puolustaja Tomi Lautasen ja ykkösveskari Pekka Niemisen. Lisäksi play off-peleissä loistanut Marko Lahtinen loukkasi pelin tiimellyksessä silmänsä ja istui loppu pelin vaihtopenkin puolella.

Kooveen lähtöasetelmat otteluun eivät siis olleet ihanteelliset, mutta tamperelaisia pienet takaiskut eivät tuntuneet vaivaavan. Koovee otti otteluun vahvan alun, kun Daniel Pappi pisti pallon reboundista maaliin ajassa 1.26. Vain hetkeä myöhemmin tamperelaiset kokivat pienoisen takaiskun, kun Kara Tilhe passitettiin jäähylle SPV:n päästessä näin ollen pelaamaan ylivoimalla. Seinäjokelaisten tunnetusti vahva ylivoimapelaaminen tuotti taas tulosta ja lukemat kaventuivat 1-1:een Jyrki Holopaisen toimesta. Maali-ilottelu oli valmis alkamaan ja niinpä pian lukemat olivat jo 2-1. Koovee pääsi pian SPV:n maalin jälkeen yrittämään ylivoimalla mutta hyvät yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Ylivoimamaalin sijaan, Koovee sai pallon maaliin pian jäähyn loputtua. Muuten hieman epäonnisella Kooveella oli tällä kertaa myös onnea matkassa. Ville Matikaisen hieno nousu maalille ja siitä seurannut veto kimposi SPV:n pelaajan jalasta suoraan Jarno Ihmeen selän taakse. Seuraavaksi maalintekovuorossa oli SPV. Lauri Hanneliuksen rikkeestä määrättiin Kooveelle jäähy ja SPV sai vapaalyönnin aivan maalin edestä. SPV:n Sami Koski pisti pallon suoraan vapaalyönnistä sisään vieden kotijoukkueen 3-2 johtoon. Peli eteni tasaisesti päästä päähän tuoden vaarallisia tilanteita molempiin päihin. Kooveen hyökkäykset tuntuivat kuitenkin olevan liikaa SPV:n puolustukselle, kun pallo syötettiin hätääntyneenä suoraan päin Ville Matikaista, joka upeasti pisti pallon ilmasta sisään. Kuusi maalia ensimmäiseen erään ei ollut tarpeeksi seinäjokelaisten mielestä ja niinpä SPV teki vielä erään seitsemännen maalin vieden kotijoukkueen juuri ennen erätaukoa 4-3 johtoon.

Jos ensimmäinen erä oli maali-ilottelua, sulkeutuivat maalihanat lähes täysin toisessa erässä. Tilanteita syntyi molempiin päihin, mutta maaleja ei saatu aikaan vasta kun erän viime minuuteilla. Toista erää hallitsi Koovee aina SPV:n viime minuuttien kahteen maaliin saakka. Kooveen epäonneksi SPV:n maalilla lymyili Jarno Ihme, joka torjui kuin ihmeen kaupalla jokaisen kudin. Erässä saatiin hieman ikävää lisäväriä kun Kooveen Marko Lahtinen sai SPV:n pelaajan kyynärpäästä silmäänsä ja joutui poistumaan kentältä silmäkulma verta vuotaen. Se tapahtuiko tilanteessa jäähyn arvoinen rike vai ei, jäi puhututtamaan niin yleisöä kuin joukkueitakin. SPV selvisi kuitenkin tilanteesta jäähyttä.

Kolmanteen erään kotijoukkue pääsi siis lähtemään 6-3 johdossa. Edellisen erän loppuun tulleet maalit vaivasivat ilmeisesti vielä Kooveelaisten mielessä, kun SPV pääsi taas yllättämään tamperelaiset. Edes maalin jälkeinen aikalisä ei auttanut tamperelaisia, kun SPV painoi jo uudestaan päälle. Kooveen puolustuksen hätäillessä Mikko Kohonen oli hereillä maalin kulmalla ja vei kotijoukkueen jo 8-3 johtoon. Kooveen peli alkoi olla pelattu mutta tamperelaisjoukkue jaksoi yrittää. Pelistä alkoi kuitenkin hiipua se kahdessa aikaisemmassa erässä nähty täysi taistelutahto ja peli alkoi olla väkinäisempää. Koovee sai tilanteita SPV:n päähän mutta viimeistely jäi puuttumaan. SPV:n peli pysyi edelleen kurinalaisena mutta seinäjokelaisten pelissä alkoi puolestaan näkyä jo pientä rentoutta. Niinpä SPV pääsi taas pistämään kaksi maalia peräkkäin Olli Tuomarlan selän taakse. Lukemat olivat tässä vaiheessa jo 10-3 ja SPV:n onnistunut rangaistuslaukaus toi vielä yhden maalin lisää kotijoukkueen karkumatkaan. Koovee taisteli aivan viime minuuteille saakka, mutta vain reilu minuutti ennen ottelun loppua SPV pääsi vielä kerran ylivoimalla yllättämään tamperelaiset. Peli päättyi 12-3 seinäjokelaisten tuuletuksiin.

Ottelun ratkaisi jälleen toinen erä kuten edellisessäkin pelissä. Koovee hallitsi lähes koko erää mutta Jarno Ihmeen loistavat torjunnat tekivät maalinteosta mahdotonta. SPV puolestaan sai erän loppuun kaksi maalia, joilla päästiin pahasti Kooveen niskan päälle. Jos Koovee olisi onnistunut livauttamaan pallon Ihmeen selän taakse toisessa erässä edes muutamasta loistavasta paikastaan, olisi pelin kulku voinut muuttua vielä aivan päinvastaiseen suuntaan. Ihme kuitenkin torjui loistavasti ja maaleja ei tullut. Toki ottelun lopullisesti kuitenkin ratkaisi SPV:n hyvä ja hallittu peli. SPV:n peli parani paranemistaan koko ottelusarjan ajan ja voitto oli tämän kehityksen tulosta. Kooveella koko kausi oli nousujohteista ja moni ei olisi uskonut Kooveen pääsevän näinkään pitkälle. Koovee kuitenkin osoitti peli toisensa jälkeen vahvuutensa, erityisvahvuutena joukkueen tasaisuus. Maanantainakin Koovee osoitti taas sen, ettei joukkue kaadu, vaikka riveistä onkin poissa muutama vahva pelaaja.

Ottelun jälkeen Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki oli luonnollisesti pettynyt mutta edelleen mieheltä löytyi positiivistakin sanottavaa.

- Olen joukkueesta älyttömän ylpeä. Me ei alettu sikailemaan ja rääpimään, vaikka sellaiseen annettiinkin aihetta. Huonolle ei hävitty; hieno vastustaja. Nyt vaan katse tulevaisuuteen. Pidetään tässä pari viikkoa lomaa ja sitten aletaan kasata joukkuetta ensi kautta varten ja viimeistään huhtikuun lopussa aletaan taas treenata, kertoi Riihimäki Nelonen Sportin haastattelussa.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää