Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee aloitti vahvasti

Koovee otti tärkeän voiton SPV:stä puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa.  Tasaisissa merkeissä edennyt peli sai yleisönkin heräämään.

Tasaisissa merkeissä edennyt ottelu ei ollut  samanlaista maali-ilottelua kuin edellinen  joukkueiden kohtaaminen. Paikkoja suurempiin  lukemiin olisi molemmilla joukkueilla ollut mutta  viimeistelyn puuttuminen ja hyvin torjuneet  maalivahdit varmistivat lukemien kurissa  pysymisen.

Koovee aloitti pelin vahvasti ja ensimmäiset  kymmenen minuuttia meni Kooveen nimiin.  Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 10.58, kun runkosarjan aikana vähemmälle huomiolle jäänyt mutta perjantaisessa pelissä loistanut Kooveen Lasse Turunen pisti pallon Jarno Ihmeen selän taakse myös loistavasti pelanneen Marko Lahtisen syötöstä. Koovee pääsi erässä vielä toistamiseen maalintekoon, kun Ville Matikainen viimeisteli ylivoimalla pallon maaliin Marko Lahtisen järjestäessä taas paikan loistosyötöllään. Vielä ennen erän loppua SPV:n Mikko Kohonen pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-1.

Toisessa erässä SPV pääsi jo paremmin mukaan peliin, horjuttaen myös hetkellisesti kotijoukkueen otteita. Kokonaisuudessaan erä oli hukattujen paikkojen juhlaa. Erityisesti SPV hukkasi monta hyvää maalipaikkaa. SPV onnistui erässä kuitenkin toimittamaan pallon myös maalin perukoille saakka. Seinäjokelaisten vahva ylivoimapeli toimi ja maalinteosta vastasi jälleen Mikko Kohonen. Tasalukemat eivät taululla kauaa pysyneet, kun Kooveen Valtteri Sainio tarkalla vedollaan vei Kooveen 3-2 johtoon. Vain sekunteja myöhemmin taululla komeili jo lukemat 4-2. Lasse Turusen pakottamana pallo vieri kuin vierikin maaliviivan yli. Kahden maalin ero kohensi selvästi Kooveen itseluottamusta ja erässä aiemmin nähtyä harhailua ei pelissä enää nähty.

Toisen erän loppuun vihelletty jäähy Kooveelle takasi SPV:lle mahdollisuuden kaventaa tilannetta ylivoimalla. Kooveen alivoima kuitenkin piti ja SPV ei ylivoimallaan kavennusta saanut aikaan. Erän ainoa maali meni SPV:lle. Aivan erän lopussa Mikko Kohonen pääsi jälleen tarkalla vedollaan yllättämään tamperelaiset. Erän viimeiset minuutit SPV yritti vielä kavennusta kuudella viittä vastaan mutta Kooveen riveissä koko erän vallinnut luja taistelutahto teki maalinteon seinäjokelaisille mahdottomaksi. Ottelu päättyi Kooveen voittoon 4-3.

Ensimmäinen puolivälieräsarjan ottelu toi esiin sen, mitä tulevilta otteluilta saattaa odottaa. Kooveen kova hinku päästä pelaamaan play off-pelejä näkyi joukkueen otteissa. Positiivista oli myös huomata, kuinka joukkueen riveistä löytyy vielä tässäkin vaiheessa kautta uusia ratkaisijoita. Kauden alun hieman vähemmälle huomiolle jäänyt Lasse Turunen vastasi perjantaina kahdesta Kooveen maalista ja jaksoi tehdä töitä juuri niin täysillä kuin tällaisissa peleissä vaaditaan. Alkukauden loukkaantumisista kärsinyt Marko Lahtinen nousi ottelussa myös tärkeään asemaan. Paljosta toki oli kiittäminen jälleen myös Kooveen Pekka Niemistä.Myös SPV osoitti pienestä takkuilusta huolimatta vaarallisuutensa. Hieman tarkemmilla vedoilla lukemat olisivat voineet olla myös seinäjokelaisten hyväksi. Kaiken kaikkiaan peli oli paljon fyysisempää nyt kuin aikaisemmissa joukkueiden kohtaamisissa ja niin sen toki kuuluukin olla tässä vaiheessa kautta.

- Tänään pelattiin kypsää peliä. Onnistuttiin toteuttamaan niitä teemoja, joilla peliin lähdettiin, Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki arvioi joukkueensa peliä.

- Voitolla on hyvä aloittaa mutta toisaalta taistelu on vasta alussa. Jatkossa pitää pystyä pelaamaan vielä paremmin.Voitto oli kuitenkin henkisesti joukkueelle tärkeä, jatkaa Riihimäki.

Kooveen Marko Lahtinen oli myös tyytyväinen peliin.

- Pelaaminen tuntui tänään hyvälle. Tässä on pieniä loukkaantumisia takana ja nyt on treeneissä alkanut pikku hiljaa tuntua siltä, että alkaa taas olla omalla tasollaan. Onnistumiset ruokkii kuitenkin itseluottamusta ja toivottavasti oma peli menee tulevissa peleissä vielä paremmin.

SPV:n päävalmentaja oli mietteliäänä ottelun jälkeen.

- Vastustaja oli tänään vahva. Omassa tekemisessä ei päästy sille tasolle kuin piti. Tilanne olisi voinut olla toinenkin; me voitettiin läpi pelin kaksinkamppailutilanteet ja myös maalipaikkoja riitti. Tänään kuitenkin kaveri käytti maalipaikat tehokkaammin.

- Maanantaiseen seinäjoella pelattavaan peliin on hyvä lähteä, kun tietää, että pystytään pelaamaan paljon paremmalla tasolla kuin tänään, jatkaa

Molempien joukkueiden valmentajat saattoivat lopuksi vain todeta, että Kooveen ja SPV:n tasaisten keskinäisten pelien sarja sai perjantaina jatkoa.

Maanantaina selviää... kantaako SPV:n vaaralliseksikin mainitun Kivirannan jalat paremmin kotikentällä kuin Tampereella vai tippuuko mies jatkuvasti yli laidan??? Jatkaako Kohonen ainoana SPV:n maalintekijänä ja ennen kaikkea kuinka pahasti Koovee voitollaan pääsi seinäjokelaisten niskan päälle? Ottelut jatkuvat siis maanantaina Seinäjoella klo 18.30.