Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuplasti tärkeä viikonloppu - vieraissa Oilers, kotona Tiikerit

 
Tuplasti tärkeä viikonloppu - vieraissa Oilers, kotona Tiikerit

Naisten edustus on kehittänyt vastustajien suosiollisella avustuksella itselleen ison haasteen. Runkosarjan kolmessa viimeisessä ottelussa joukkue voi päätyä pudotuspeleihin, yhdeksänneksi tai putoamiskarsintoihin. Pistetilanne on sen verran tasainen, että aivan omissa käsissäkään jatko ei ole. Lauantain vierasottelussa joukkue kohtaa Oilersin, joka yrittää kynsin hampain välttää suoran putoajan paikan. Kotona Koovee voitti niukasti 5-4. Pyhänä Kaukajärvelle saapuu kotietunsa pudotuspeleihin varmistanut Tiikerit. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18. Nyt jos koskaan tarvitaan myös kotiyleisön tukea.

Koovee on naisten salibandyliigassa sijalla 10. Viimeisen pudotuspelipaikan TPS ja yhdeksäntenä oleva SB Vantaa ovat kaksi pistettä edellä, mutta ne ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. Tuupovaaran Urheilijat ja Espoon Oilers eivät voi enää tamperelaisia saavuttaa, mutta panosta Kooveen ja Oilersin keskinäisessä ottelussa riittää silti enemmän kuin tarpeeksi.

Espoossa kovat panokset

Oilers on sarjassa viimeisenä, ja nykyinen sijoitus merkitsisi suoraa putoamista. TuuU on kuitenkin tasapisteissä ja sillä on jäljellä vain yksi ottelu. Jos kohta Kooveen tilanne pudotuspelien ja putoamiskarsintojen kynnyksellä on täpärä, niin Oilers vasta veitsi kurkulla pelaakin. Pisteistä ei siis taatusti luovuta suosiolla, ja syksyn ottelun perusteella marginaalit ovat pienet.

Espoolaiset ovat päästäneet sarjassa huimat 140 maalia, mutta toisaalta tehtyjä maaleja on kaksi enemmän kuin Kooveen sarakkeessa. Vaarallisimmasta pelaajasta ei ole epäilystäkään: seitsemättä liigakauttaan Oilersissa tahkoava Tuija Hämäläinen on jo nyt nakuttanut runkosarjan piste-ennätyksekseen 9+12. Mutta tulivoimaa löytyy kyllä muiltakin.

Edellinen kohtaaminen sai todellisen salama-alun, sillä Oilers onnistui maalinteossa jo viiden sekunnin kohdalla. Toisaalta Teija Riihimäki tykitti tasoituksen heti seuraavassa vaihdossa. Syötön tarjosi mainiossa vireessä ollut Jenni Kutila. Nyt kooveelaiset epäilemättä ovat hereillä heti alkuvihellyksestä lähtien. Päätöserässä innostuttiin maalinteosta oikein enemmänkin, ja loppulukemat kirjattiin tamperelaisille 5-4.

Sunnuntain suuri haaste

Tiikerit on ennen viikonlopun otteluita sarjassa neljäntenä. Kotietu on jo Tikkurilaan tuotu, mutta nykyinen sijoitus merkitsisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä vaikeaa ja uuvuttavaa pudotuspelisarjaa akselilla Vantaa - Oulu. Tilastot eivät anna mitään mahdollisuuksia kotijoukkueelle, mutta parhaimmillaan Koovee on pystynyt uskottavasti haastamaan myös sarjan kärkijoukkueet. Numerollisesti tiukimmalle ovat joutuneet Classic, jonka Koovee voitti jatkoajalla sekä PSS, jolle tamperelaiset kärsivät jatkoaikatappion. Myös Tiikereitä vastaan otteet olivat parempia kuin mitä 4-0-tappio antaa ymmärtää. Tämä näkyy myös tilastoissa, sillä Maria Repo torjui 28 vetoa. Kooveen parhaana palkittiin maalivahti Tanja Henttinen, jolle kertyi 29 torjuntaa.

Tiikereistä löytyy muutama herkullinen tilastofakta. Repo on liigan ainoa maalivahti, joka ei ole jättänyt tuuraajalleen minuuttiakaan peliaikaa. Minuutteja on kertynyt toista tuhatta. Toisaalta torjuntaprosenttikin on liigan kärkitasoa. Toiseksi Tiikerit on päätynyt jo viisi kertaa jatkoajalle. Mitenköhän käy lauantaina Classicia vastaan? Neljä jatkoaikaa on PSS:llä ja TPS:llä. Pistepörssin kärkikymmenikköön mahtuvat Elina Enlund (30+8), Niina Vilppunen (12+22) ja Anna Yli-Kojola (16+17). Kooveeta vastaan Enlundin ja Vilppusen lisäksi tehotilastossa kunnostautui tamperelaisillekin tuttu Pilvi Mikkonen.

Tiikerit on ollut tällä kaudella varma joukkue, sillä vain kärkijoukkueet NST, Classic ja PSS ovat sen voittaneet. Koovee lähtee kaikesta huolimatta haastamaan vastustajaa tosissaan. Yllätys olisikin tässä tilanteessa enemmän kuin tervetullut. Viime otteluissa tamperelaisista on ollut hyvässä iskussa muun muassa Satu Sainio, joka valittu joukkueen parhaaksi pelaajaksi kolmessa ottelussa peräkkäin. Puolustaja Sainio ei ole tunnettu armoitettuna maalintekijänä, mutta niin niitä vain on syntynyt, kun joukkue on osumia kipeästi kaivannut.Maalivahtipelin suhteen Kooveella on positiivinen ongelma, sillä Henttinen ja Satu Vuoti pystyvät molemmat pitämään kotijoukkueen taistelussa mukana.

Kooveen naiset ovat tehneet kolmessa viime ottelussa 11 maalia, joista on kerännyt tehopisteitä peräti 14 pelaajaa. Vaikka kooveelaiset eivät pistepörssin kärkeä hätyyttelekään, on onnistumisia kertynyt ilahduttavan laajalla rintamalla. Puolustajista Teija Riihimäellä on napakka laukaus ja Jenni Kutila viljelee osuvia syöttöjä. Hyökkäypäässä loistavan kauden pelannut Tiina Lehto ei anna periksi ikinä, Enni Laine (kuvassa) on tärkeä lenkki hyökkäysten rakentajana, ja Jetta Uotila laukoi SB Vantaata vastaan kolmesti vain vaaksan verran yli maalin. Ja tuskin Katja "Kelju" Kankaanpääkään on vielä esittänyt kaikkea oveluuttaan. Kannattaa siis tulla Kaukajärvelle katsomaan, mihin nämä eväät riittävät kärkikastin joukkueen kyydissä! Koovee - Tiikerit Juvankatu 16:ssa sunnuntaina kello 18.00.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää