Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten edustukselle pisteet Tuupovaaralta

Tuupovaaran Urheilijat saapuivat Kaukajärven salibandypyhättöön testaamaan Kooveen kunnon molemmille tuikitärkeässä kamppailussa. Kumpaisellakin oli takana jo useamman koitoksen tappioputki, ja molemmilta löytyi halua kartuttaa pistesaldoa.

Vauhdikkaasti alkaneessa avauserässä siunaantui paikkoja molemmille. Maalinteon aloitti kotijoukkue, kun vajaa neljä minuuttia ottelua oli takana. Ninja Lindholm katkoi, Satu Sainio nappasi pallon keskiviivan tuntumassa ja kirmasi kohti Tuupovaaran veräjää. Sainio työnsi pallon matkaan seitsemästä ja puolesta metristä, ja peliväline sujahti alanurkkaan ohi Piia Laakkosen. Erän puolivälissä vierailijat iskivät kahdesti. Toinen osuma sipaistiin vaparimuurissa olleen pikkukolon läpi, ja toisesta vastasi tutkapari Hannonen-Lehikoinen. Lisämaaleillekin olisi ollut paikkoja, sen verran vauhdikkaasti avauserässä pyyhällettiin. Laakkonen ja erityisesti huipputorjuntoja esittänyt Tanja Henttinen olivat kuitenkin ansiokkaasti pelivälineen ja maalin välissä. Kotijoukkue kilautti lisäksi kertaalleen tolppaan.

Jälleen vahva toinen erä

Kakkoserään lähdettiin tavoittelemaan aavistuksen huolellisempaa peliä. 2-2-tasoituksesta vastasi avausmaalin pääarkkitehti Satu Sainio. Jetta Uotila katkoi TuuU:n avauksen, ja Sainio nappasi irtopallon. Sähäkkä kierto ja napakka työntö saattelivat pallon alanurkkaan. Vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua TuuU unohti säännön maalivahdille palauttamisesta ja Koovee sai vapaalyönnin lähietäisyydeltä. Enni Laine sujautti pallon juonikkaasti Viivi Virtaselle, joka vippasi pallon etunurkasta sisään.

Erän viimeinen osuma oli näyttävä. Jenni Kutila katkoi keskiviivalla ja nousi avointa baanaa terhakkaasti kohti Tuupovaaran maalia. Hätäisempi pelaaja olisi saattanut laukoakin, mutta Kutila pyöräytti pallon parista metristä kohti takanurkalla päivystänyttä Viivi Virtasta. Virtanen ei kuitenkaan maalia tekaissut, sillä vauhdikkaalla pelipäällä ollut Tiina Lehto ehti syöttöön, ja pallo ryömi tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Koovee oli hereillä myös kolmannen erän alussa, jolloin hyvä vastahyökkäys tuotti joukkueelle viidennen maalin. Jetta Uotila tarjoili Tiina Lehdolle, jonka vedon paraatipaikasta Laakkonen selvitti vaivoin. Pallo jäi pyörimään maaliviivalle. Tuomarit toimivat hätäisesti ja vihelsivät rankkarin, kun Tuupovaaran pakki eksyi maalialueelle irtopallon perässä. Lehto pisti pallon sisään samalla hetkellä kun pilli soi. Ensiksi maalia näyttäneet tuomarit hylkäsivät lopulta osuman. Kooveen onneksi rankkaria vetämään astellut Hanna Vallo piti päänsä kylmänä ja ujutti pelivälineen Tornion pihapeleissä opetellulla peruskikalla tyylikkäästi rysään.

Toimivaa hyökkäyspeliä kaikilta ketjuilta

TuuU kavensi reilun 45 minuutin pelin jälkeen. Kooveen pelaajat lähtivät innolla vastahyökkäykseen, mutta unohtivat pallon matkasta. Riitta Simonen rankaisi erheestä armottomasti. Peli tahkottiin loppuun ilman lisämaaleja, vaikka kotijoukkue saikin loihdittua muutaman loistopaikan. Pelin lopussa Koovee kulutti sekunnit pois pelaamalla maltillista pallollista peliä vastustajan päädyssä.

Pisteet jäivät tiukan väännön jälkeen Kaukajärvelle, ja Koovee sai poikki riittävän pitkäksi venähtäneen tappioputkensa. Kaikki kolme ketjua pystyivät hyvään hyökkäyspeliin. Myös vierailijoille täytyy antaa täysi tunnustus taistelusta. Kotijoukkueen avainpelaajia olivat lukuisia pallonriistoja napsinut ja pakin tontilta kaksi maalia tehnyt Satu Sainio sekä erityisesti avauserässä isoilla torjunnoillaan kotijoukkuetta kannatellut Tanja Henttinen. Toisessa erässä mukaan tullut Viivi Virtanen pelasi oivallisesti. Nyt pudotuspeliviiva häämöttää kahden pisteen päässä, joten loppukauden koitoksissa SB Vantaata, Oilersia, Tiikereitä ja TPS:aa vastaan on vielä paljon pelissä.

Koovee pelaa seuraavan kotiottelunsa Tiikereitä vastaan Kaukajärvellä 28.2. kello 18.00. Vierasotteluissa kohdataan SB Vantaa (20.2.) ja Oilers (27.2.).