Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee A-nuoret nousi vaihteeksi sarjan kärkisijoille

Elintärkeät kamppailut huipputasaisessa nuorten SM-sarjassa jatkuivat Kooveen osalta lauantaina, kun Josba saapui tamperelaisten vieraaksi Kaukajärvelle. Koovee rutisti alun hermoilun hellitettyä jälleen vakuuttavan kotiesityksen, joka riitti lopulta selvään 8-3 (1-1, 3-0, 4-2) voittoon. Uskomattoman tasaisessa sarjassa Koovee nousi voitollaan suoran putoajan paikalta sijalle kolme.

Kooveen alku lauantaina oli kaikkea muuta kuin rento. Joukkuetta oli kipsannut Storvreta Cupin välierästä alkaen peikko nimeltään tehottomuus. Kotijoukkue hallitsi tänäänkin ottelua heti alkuminuuteista lähtien, mutta mitä lähemmäksi joensuulaismaalia päästiin niin sen väkinäisemmiksi ja hätäisemmiksi ratkaisut muuttuivat. Avauerässä pirteimmin esiintynyt isäntien kolmoskenttä vastasi erän ainoasta tamperelaismaalista, kun Teemu Savola survoi uransa ensimmäisen nuorten SM-sarjaosuman lähietäisyydeltä. Tässä vaiheessa ottelua tamperelaisjohto jäi kuitenkin vielä hyvin lyhyeksi, sillä Josban 1-1 tasoitusosuma nähtiin vain reilu minuutti myöhemmin.

Isäntien voiton kannalta ratkaisevat hetket elettiin tänään toisen erän ensimmäisellä puoliskolla. Pitkästä aikaa liigakiireiltään A-junnujen avuksi päässyt Tapio Kinnunen toimi kapellimestarina, kun Kooveen hyökkäyspelin kipsi murennettiin: Jouni Lehtinen tinttasi ensin Kinnusen maukkaasta passista isännät 2-1 johtoon ja hetkeä myöhemmin "sarjan isoin mies" osui itse vieden Kooveen 3-1 johtoon. Tämän osuman jälkeen kotijoukkueen peli vapautui silmin nähden ja hallinta alkoi johtaa selkeisiin maalintekotilanteisiin. Koovee osui toisessa erässä vielä kertaalleen kun Markus Kaikkonen pyssytti suoraan Nico Anderssonin syötöstä näyttävällä yv-osumalla isännät 4-1 johtoon.

Kolmas erä alkoi isäntien kannalta kovin rikkonaisesti, kun Josba pääsi pyörittämään peräjälkeen kaksi kahden minuutin ylivoimaa. Vierailijoiden yv-pelaaminen olikin varsin vahvassa kunnossa, sillä Josba osui molemmilla kerroilla ja pääsi vielä kertaalleen hengittämään yhden maalin etäisyydelle. Koovee oli kuitenkin löytänyt itseluottamuksensa 5-5 hyökkäyspelaamiseen toisessa erässä, eikä sillä ollut hankalasta erän alusta huolimatta enää vaikeuksia marssia ottelussa voittoon. Isäntien päästyä jälleen pelaamaan tasaviisikoin se iski vajaassa kahdessa minuutissa kolme lisäosumaa ja peli oli lopullisesti taputeltu. Erän lopulla Jussi Luoma iski vielä isännille illan kahdeksannen osuman ylivoimalla.

Kooveen valmennus oli helpottunut ottelun jälkeen, sillä joukkuetta vaivannut pieni hyökkäyspelin väkinäisyys saatiin tänään karistettua pois.
- Olemme tuskailleet viime peleissä, kun emme ole saaneet  siirrettyä pallonhallintaa maalipaikoiksi ja viimeistelykin on tökkinyt. Tänään tuo ongelma kuitenkin selkästi laukesi toisessa erässä ja viisikkohyökkääminen alkoi näyttää taas huomattavasti jouhevammalta. Siihen riitti ihan sellainen pieni asia kuin muutama konkreettinen onnistuminen.

Kotiotteluissan Koovee on esiintynyt kauden avauspeliä lukuunottamatta varsin vakuuttavasti. Tamperelaisvalmennus kuitenkin tietää, että mikäli kärkisijoista aiotaan taistella niin samanalaiset otteet on saatava näkymään myös vieraspeleissä.
-Ei meillä ole ollut mitään sen suurempaa hätää näissä Tampereella pelatuissa peleissä, mutta vieraissa ongelmia on ollut välillä turhankin paljon. Meidän viisikkotyöskentely on kehittynyt kuitenkin koko ajan ja sen kautta tämä eroavaisuus vieras- ja kotisaldon osalta tulee vääjäämättä paranemaan. Meillä onkin tulevana sunnuntaina hieno mahdollisuus näyttää Jyväskylässä Happeen vieraissa, että olemme hyvä joukkue huolimatta siitä, missä pelataan!