Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten edustus riehaantui reiluun voittoon TuuU:n vieraana

Koovee lähti peliin aggressiivisesti tavoitteenaan karistaa pitkän bussimatkan tomut pohkeista ja aikaisen aamuherätyksen rähmät silmistä. Kotijoukkue olikin ottelun alussa pahasti purjeessa vikkelästi liikkuneen vierailijan painaessa päälle. Ottelun esikoismaalista vastasi illan tehoduo Virtanen-Lehto, Viivi tarjoili ja Tiina (kuvassa) tuikkasi avausmaalin. Seuraavassa vaihdossa ykkösvitja namutteli Minna Uotilalle herkkupaikan, ja kotijoukkue oli pakotettu aikalisään. Loppuerä mentiin tasaisemmissa merkeissä. Ensin kotijoukkue kavensi, mutta Koovee kankesi takaisin kahden maalin karkumatkalle Lehdon tarjoiltua Sainiolle ykkössektoriin. Satu työnsi pallon vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan. Valmentajien kannustusta kömmittiin kuuntelemaan kahden maalin johtoasemassa.

Toiseen erään lähdettiin samoilla Varkauden ABC:n eväillä. Kotijoukkue kavensi erän alussa onnekkaalla pompulla, mutta se ei höyryjyrän lailla eteenpäin puksuttanutta Kooveeta hetkauttanut. Heti seuraavassa vaihdossa Tiina ”Crosby” Lehto ohjasi Teija Riihimäen viivavedon taidokkaasti Tuupovaaran maaliin. Sama ketju jatkoi tehoiluaan erän loppuun saakka. 28 minuutin hujakoilla Virtanen tarjoili, ja Mäntylä punnersi itsensä kahden pelaajan välistä vetopaikkaan. Syöttämisen makuun päässyt Virtanen jatkoi iltapuhdettaan vielä kakkosepisodin aikana. Tällä kertaa passista pääsi nauttimaan hyvin pakista hyökkäystä tukemaan noussut Enni Laine. Erä päätettiin vierailijoiden tehokkaan ylivoiman merkeissä. Seitsemäs osuma oli Jenni Kutilan käsialaa: rapsakka laukaus alanurkkaan Hanna Palomäen syötöstä. Valmentajien uusimmat erätaukotöhertelyt katsottiin fläppitaululta jo selvän tuntuisessa viiden maalin johdossa.

Päätöserään TuuU sai uuden vaihteen päälle ja myllersi innolla Kooveen päädyssä. Mutta hyvä pelikään ei riittänyt pitämään tomeralla pelipäällä ollutta Jetta Uotilaa (kuvassa) poissa pahanteosta. Jetta könysi voimalla maalille ja viimeisteli kaksi lähes identtistä maalia, joihin molempiin syötön tarjoili Piia Niemi. Kotijoukkueen kova yritys sai ansaitusti lohdutuspalkinnon puoli minuuttia ennen loppusummeria. Pisteet lähtivät Manseen numeroin 3-9.

Kokonaisuutena ottelu oli Kooveelta vahva esitys, sillä kaikki ketjut voittivat pelinsä. Kirkkaimpana loisti kuitenkin kolmosvitja Virtanen-Mäntylä-Lehto. Hyvää pelissä oli tehokkuus maalinteossa, lisääntynyt halu laukoa, rohkeus sekä peittopeli. Eniten petrattavaa jäi kaksinkamppailuihin ja keskialueen syöttöpeliin. Niitä taas punnerretaan kohti parempaa tulevissa treeneissä. Lopuksi erityiskiitos TuuU:n juontajalle, keihästä yli 93 metriä urallaan kiskaisseelle maailmanmestari Aki Parviaiselle. Parviainen viihdytti nimittäin tilannekomiikallaan pelaajia ja kotiyleisöä.

Naisten edustus pelaa seuraavaksi Suomen cupissa ykkösdivisioonan Sbandya vastaan. Ottelu pelataan ensi viikonloppuna Lahdessa. Marraskuun puolivälissä Kaukajärvellä on luvassa suuria tunteita ja huikaisevia käänteitä oikein kahden kotiottelun voimin. Lauantaina 14.11. vastassa on SB Vantaa, joka on saalistanut Kooveen tapaan liigassa tähän mennessä neljä pistettä. Sunnuntaina Kooveen kotikaukaloon saapuu Oilers.