Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tapparan NHL-varauksilla näytön paikka

 
Tapparan NHL-varauksilla näytön paikka


Tapparan SM-liigajoukkue on harvinaisen tilaisuuden edessä, kun se pääsee mittauttamaan pelitasoaan maailman parhaan kiekkoliigan NHL:n joukkuetta vastaan. Florida Panthers saapuu Hakametsään pelaamaan Tapparaa vastaan maanantaina 28. syyskuuta.

Kirvesrinnoissa on useita NHL:n kirjoihin varattuja pelaajia, joille maanantain ottelu on mahdollisuus näyttää osaamistaan NHL-tason pelaajia vastaan. Joukkueessa on myös kaksi NHL-kuviot jo nähnyttäkin konkaria, jotka ovat jopa innostuneempia Panthersin kohtaamisesta kuin nuoremmat pelaajat.

- Hieno kokemus näin kolmen vuoden tauon jälkeen päästä pelaamaan NHL-joukkuetta vastaan ja nähdä pikkuisen sitä omaa tasoa. Se on kuitenkin todellista ammattilaisjääkiekkoa mitä siinä liigassa pelataan, yli 400 NHL-ottelua pelannut Ville Nieminen hehkuttaa.

Toinen NHL-maailman nähnyt Tappara-pelaaja on joukkueessa hurjalla tahdilla aloittanut kanadalainen Lee Goren. Hän yritti seitsemän vuoden ajan läpimurtoa NHL:ssä, mutta joutui pettymään saamiinsa mahdollisuuksiin. Kaksi hänen kaikkiaan 73:sta NHL-ottelustaan tuli juuri Florida Panthersin paidassa.

- Siitä tulee taatusti hauskaa! NHL-joukkue tulee pelaamaan tänne meitä vastaan, niin tietysti porukka on innoissaan. Se on hyvä haaste meille, Goren sanoo.

Viimeisten 3-4 kesän draft-tilaisuuksissa viisi Tappara-nuorta on saanut varauksen NHL-joukkueeseen. Viisikko on Florida-matsia edeltävissä sanomisissaan varovaisia, mutta silmissä kiiltää paljastava innostuneisuus.

- Ei oikein tiedä mitä odottaa, mutta varmasti siitä tulee mielenkiintoinen kokemus. Hyvin niitä vastaan pitää pelata, Atlanta Thrashersin vuoden 2007 varaus Niclas Lucenius, 20, pohtii.

Atlantan varauksia on myös Jonas Enlund, 21. Hän väittää, ettei ole ehtinyt vielä lainkaan miettiä Floridan Tampereelle tuloa.

- Mietitään sitä sitten maanantaina, kun tullaan hallille, hän velmuilee pilke silmäkulmassaan.

- Se on ihan yksi peli muiden joukossa, säestää niin ikään 21-vuotias Jori Lehterä, joka St. Louis Bluesin varaamana kävi viime keväänä pelaamassa Pohjois-Amerikan puolella AHL-sarjaa.

Minnesota Wildin varaama puolustaja Harri Ilvonen, 20, on ehtinyt vähän tarkastella Panthersin miehistöäkin. Hän odottaa pääsevänsä näkemään, miten "niitä jätkiä" vastaan pärjää ja lupaa yrittää tehdä maalinkin.

- Ihan NHL:n supertähtiä niillä ei näyttäisi olevan. Joku samanikäinen oli Tsekin junnumaajoukkueessa samaan aikaan. Mielenkiintoista kyllä päästä kokeilemaan tällaista joukkuetta vastaan, Ilvonen arvelee.

Kumpikin Tapparan maalivahdeista on myös varattu NHL:ään. Mika Lehdon varauksesta on jo vuosikymmenen verran, kun taas 19-vuotias Harri Säteri on San Jose Sharksin varaus toissakesältä. Hän toivoo pääsevänsä kokeilemaan, miltä NHL-tason laukaukset tuntuvat.

- Varmaan vähän suoraviivaisempaa peliä tulee olemaan kuin liigassa. Ei siinä mitään sen ihmeellisempää molarin kannalta, samaa hommaa pitää tehdä ja torjua kiekkoja, nuorukainen nauraa.

Florida Panthersin puolella nähdään myös yksi tamperelaispelaaja, kun ennenkin kissapaitaa kantanut puolustaja Ville Koistinen siirtyi kesällä pantteripaitoihin. Hän viihtyi kesällä hyvin Ville Niemisen seurassa, mutta nyt kaverukset ovat vastakkaisilla puolilla.

- Ei mulla Koistiselle mitään sen kummempaa ole. Eihän mies osaa edes grillata! Nieminen heittää.

Florida Panthers pelaa Helsingin Hartwall Areenassa kaksi NHL:n avausotteluaan Chicago Blackhawksia vastaan 2.-3. lokakuuta. NHL-avausta ennen Panthers kohtaa harjoitusotteluissa Tapparan Tampereella ja Jokerit Helsingissä.

Hakametsässä maanantaina 28. syyskuuta klo 19 alkava ottelu Tapparaa vastaan on Panthersin Suomen-vierailun ensimmäinen ottelu. Jonkin verran lippuja on vielä jäljellä, joten mattimyöhäisetkin ehtivät vielä Hakametsään paikalle todistamaan Amerikan ihmeitä.

Tapparan tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Tappara - logo

Tappara - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää