Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee jääkiekon Suomi-sarjaan uudella ilmeellä

 
Koovee jääkiekon Suomi-sarjaan uudella ilmeellä


Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaava Koovee lähtee seuran 80-vuotisjuhlavuoteen uudella ilmeellä paitsi kaukalossa myös penkin takana.

Kooveen peliasu uudistui seuran jääkiekon 1960- ja 1970-luvun menestysvuosien tyyliseksi. Syksyn harjoitusotteluissa useita kehuja saanut pelipaita tulee kotipeleissä olemaan musta ja vierasvärinä perinteikäs keltainen.

Joukkueen kokoamisesta vastaavana urheilupäällikkönä jatkaa Nino Ruusunen. Päävalmentajaksi Ruusunen hankki määrätietoisen Jyrki Rantalan, jonka johdolla LeKi aikanaan nousi Mestikseen ja joka valmensi Kooveeta myös toissa kaudella.

Rantalan aisapariksi saatiin nimekäs ja kunnianhimoinen toisen polven valmentaja Miro Haapaniemi, joka on pelannut jääkiekon SM-liigaa HIFK:n paidassa. Motivoitunut valmennuskaksikko janoaa Kooveelta menestystä ja on saanut joukkueen lupaavaan vireeseen kaukalossa.

Vähimmäistavoitteena kevätkauden ylempi jatkosarja

Koovee pelaa syyskaudella Suomi-sarjan alkulohkossa 2. Nelinkertaisena pelattavan alkulohkon muut joukkueet ovat HC Eagles Kangasala, NoPy Nokia, S-Kiekko Seinäjoki, Vermuntilan Tempo ja Waasa Red Ducks.

Syyskauden neljän alkulohkon voittajat pääsevät suoraan kevätkaudella pelattavaan ylempään jatkosarjaan eli varsinaiseen Suomi-sarjaan. Lisäksi lohkoissa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat ristiinkarsinnat neljästä muusta jatkopaikasta.

Kooveen vähimmäistavoitteena on pääsy varsinaiseen Suomi-sarjaan. Kautta voidaan pitää onnistuneena, jos joukkue taistelee kevään päätteeksi tasapäisesti Mestis-karsintapaikasta.

Kokoonpanossa sopivasti kokemusta ja nuoruutta

Juhlavuodeksi joukkueen kokoonpano vahvistui ja uudistui sopivalla tavalla. Peräti 10 pelaajalla on Mestis-kokemusta aikaisemmilta kausilta. Lisäksi Kooveen omista A-nuorista pelipaikan onnistui saavuttamaan viisi ja kaupungin toisista seuroista kaksi lupausta.

Nimekkäimmiksi vahvistuksiksi voidaan nostaa LeKin viime kauden Mestis-kokoonpanoon kuuluneet Raine Hartus, Ville Heino ja Jaakko Kolari. Paluumuuttaja Jani Lehtinen tuo tarvittavaa kovuutta ja asennetta kaukaloon. Maalivahtikaksikko Juha Taponen-Matias Lehtonen kuuluu sarjan eliittiin. Hyökkäsypäässä Markus Jokiselta ja Janne Anttilalta on lupa odottaa lopullista läpimurtoa.

Leveä kokoonpano ja ankara kilpailu pelipaikoista takaavat sen, että joukkueen työmoraali pysyy riittävällä tasolla läpi kauden. Harjoitusotteluiden perusteella suunta on oikea.

Valmentajien mukaan tällä kaudella tullaan näkemään peräänantamaton ja loppuun asti yrittävä Koovee. Kuinka pitkälle joukkueen taistelu kevään myötä riittää, jää nähtäväksi.

Varmaa on kuitenkin se, että Hakametsän 2-hallin kioskilta saa edelleen maankuulua höyrymakkaraa ja hyvää kahvia. Kannattaa siis tulla seuraamaan perinteikkään Kooveen esityksiä tunnelmalliseen kotiluolaan.

Kauden avausottelu KOOVEE – Vermuntilan Tempo la 19.9. klo 16 Hakametsä 2.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää