Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Taisteleva TPV taipui vasta jatkoajalla

 
Taisteleva TPV taipui vasta jatkoajalla


Tampereen Pallo-Veikot laittoi Tampere Unitedin tiukoille Suomen Cupin kohtaamisessa yli 3000 silmäparin edessä, mutta joutui lopulta taipumaan jatkoajan ja jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 2-3.

TPV nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin, jälkimmäisen kerran jatkoajalla. Väsymys iski kuitenkin pahoin lopussa ja TamU pinkoi Rafinhan johdolla väkisin voittoon.

Maalittoman avausjakson jälkeen pelissä päästiin tosissaan vauhtiin toisella puoliajalla. TamU sai avausosumansa hieman helposti 68. minuutilla. Maalivahti Michal Slawuta tuli vastaan kauas maaliltaan, mutta arvioi tilanteen väärin. Rafinha pääsi kiertämään Slawutan ja sijoitti pallon tyhjään verkkoon.

TPV nousi tasoihin vain kuusi minuuttia myöhemmin kulmapotkutilanteesta. Pallo jäi pyörimään maalille ja hienon ottelun pelannut Arto Lindberg laukoi Mikko Kavenin jaloista tasoituksen.

Ratkaisua ei nähty 90-minuuttisen aikana, joten mentiin jatkoajalle. Liigajoukkueen parempi kuntopohja alkoi tulla esiin TPV-pelaajien alkaessa hyytyä normaalia vauhdikkaammassa menossa.

Tampere Unitedille tarjottiin voittoa, kun joukkue sai rangaistuspotkun 99. minuutilla. Tuomio ei punapaitoja miellyttänyt, sillä tilanteessa havaittu käsivirhe oli kyseenalainen.

Jari Niemi vei TamUn pilkulta johtoon ja peli näytti lopullisesti ratkenneen. TPV teki kuitenkin vielä yllättävän nousun. Lindbergin syöttö vapautti Jarno Eräsen ja tämä toi Pallo-Veikot jälleen tasoihin.

Punaiset eivät kuitenkaan jaksaneet enää rangaistuspotkukilpailuun saakka, vaan Rafinha hyödynsi puolustajien väsyneitä jalkoja ja karkasi laidalta läpi ja sijoitti varmasti ottelun loppunumeroiksi 2-3 pelin 108. minuutilla.

Tappio oli harmillinen sikäli, että TPV ei jäänyt kauas rangaistuspotkuista ja mahdollisesta yllätyksestä. Silti joukkueen esitys kovaa liigaryhmää vastaan oli upea ja peli yli 3000 katsojan edessä harvinaista herkkua Ykkösen joukkueelle.

- Tämä oli hieno tapahtuma. Peli oli oikeasti tasaväkinen. Tottakai TamU hallitsi pallollisesti, mutta se ei ratkaise. Jätkät laittoivat itsensä likoon ja nousivat kaksi kertaa tappioasemasta. Lopussa jalka alkoi painaa, mutta olen tosi tyytyväinen suoritukseen ja ennakkoluulottomaan esitykseen, päävalmentaja J-P Mäkinen kiitteli.

TPV
30 Slawuta Michal
2 Isoaho Sampsa
3 Juura Iikka (113' 6 Tossavainen Aleksi)
8 Lindberg Arto
9 Rönkkö Jaakko
10 Eränen Jarno
11 Nyblom Jani
13 Viitanen Markku
14 Kankala Kalle (86' 24 Tiihonen Tatu)
20 Venäläinen Jarno
21 Kemmo Jussi (76' 7 Lindberg Petri)

Tampere United
1 Kaven Mikko
3 Lindström Mathias
5 Ojanperä Antti
7 Kujala Jussi
10 Petrescu Tomi (61' 14 Karvonen Jusu)
11 Kangaskolkka Aleksei (53' 22 Scheweleff Henri)
13 Saarinen Sakari
16 Ruuth Ilari
18 Rafinha
21 Hjelm Jonne (79' 9 Pirinen Juha)
30 Niemi Jari

Yleisö
3085

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Pallo-Veikot - logo

TPV - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää