Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hakan Antti Hynynen palaa Ratinaan

 
Hakan Antti Hynynen palaa Ratinaan


Vuosituhannen alussa liigataipaleensa aloittanut Tampere United sai heti alkuun kovaa kyytiä Hakalta: neljä ensimmäistä ottelua, neljä tappiota ja maalisuhde 0–13. Tämän jälkeen TamU alkoi kuitenkin saada juonesta kiinni ja tilastot tasoittuivat hiljalleen. Mahtuipa väliin melkein viiden vuoden mittainen jakso, jolloin valkeakoskelaiset eivät kyenneet kertaakaan tamperelaisia kukistamaan, mutta liki järkeään pelit olivat varsin tasaisia vääntöjä.

– Kyllä niissä aina jokin erikoislataus on, myöntää Hakan Antti Hynynen, joka ehti pelaamaan toistasataa liigaottelua myös Tampere Unitedin paidassa.

Eikä hän usko, että tulevakaan derby poikkeaisi vanhasti kaavasta:

– Se tulee näkymään ainakin fyysisyydessä. Unitedin jätkät eivät varmasti anna periksi. Siitä saatiin osviittaa jo edellisessä TPS-pelissä, Hynynen pohtii.

Corpachen loukkaantuminen ei ole selitys

Taisto Pirkanmaan herruudesta on ollut tilastojenkin valossa äärimmäisen tasaista. Kahdeksan voittoa napannut Haka on vain piirun verran edellä seitsemän voiton Tampere Unitedia, ja niin ikään seitsemän kertaa ovat joukkueet pelanneet tasan.

Mutta tämä kausi on kulkenut seuroilta täysin päinvastaisesti. Haka aloitti vahvasti ja TamU taapersi, mutta sittemmin suunnat ovat kääntyneet – United on hävinnyt vain kerran kuudessa edellisessä ottelussaan, kun taas Haka on kerännyt vaivaisen pisteen neljästä viime pelistään. Moni onkin vetänyt yhtäläisyysmerkit Hakan notkahduksen ja luottotoppari Diego Corpachen loukkaantumisen välille.

– Olisihan Diegon kaltaisen pelaajan menettäminen isku joukkueelle kuin joukkueelle. Hän oli tärkeä pelaaja meille alkukaudesta ja johtajatyyppi, Antti Hynynen myöntää.

– Mutta ei yhden pelaajan poissaolo saa olla mikään käännekohta joukkueelle. Meillä on muitakin hyviä pelaajia, ja jonkun vain pitää nousta esiin, hyökkääjä muistuttaa.

Hynysen mukaan heikkojen tulosten syynä on ensisijaisesti alkukaudesta huonontunut joukkuepeli.

– Joukkueena me pärjäämme, jos pärjäämme. Nyt emme ole pelanneet tarpeeksi yhtenäisesti kumpaankaan suuntaan, hän analysoi.

– Mutta jos me siinä alamme taas onnistua, niin avaimet ovat vaikka mihin.

Paluu Ratinaan tuo oman ”kutinansa”
 
Antti Hynynen siirtyi kesken viime kauden TamUsta KuPSiin hakemaan peliaikaa, jota Unitedissa ei olisi ollut juurikaan tiedossa. Paluu Pirkanmaalle oli kuitenkin pikainen, kun tamperelainen allekirjoitti kauden alla sopimuksen naapuripitäjän suurseuran Hakan kanssa. Valkeakoskella vastuuta on tullut mukavasti, vaikka pari flunssaa onkin häirinnyt huippukuntoon pääsemistä.

– Ihan ookoo on kausi mennyt, vaikka alkukaudesta olikin tehojen puolesta hiljaisempaa. Mutta peli on parantunut koko ajan.

Kuparinen rikkoutui vasta Hynysen kauden kahdeksannessa ottelussaan, jossa hän pääsi kertaalleen rankaisemaan viime loppukauden seuraansa KuPSia. Hyvä vire jatkuikin jonkin aikaa, kun hän onnistui maalaamaan vielä kolmesti neljässä seuraavassa pelissään.

Viime pelit ovat olleet kuitenkin vähän hiljaisempia maaleilla mitattuna, ja edelliskierroksen JJK-pelin Hynynen joutui jättämään kokonaan väliin sairastelun takia. Nyt alla on kuitenkin parit treenit ja usko omaan tekemiseen vahva.

– Kunhan tässä kuntoon pääsee, niin eiköhän tulostakin ala tulla, hän vakuuttaa.

Paluuta olisikin varmaan mukava juhlistaa vaikkapa maalilla entistä seuraansa vastaan.
 
– Se onkin itse asiassa ensimmäinen kerta, kun menen Ratinaan jonkin muun seuran kuin TamUn paidassa. Onhan siinä pikkaisen erilainen kutina, hän myhäilee.

Tampere United–Haka Veikkausliiga LIVE -otteluna Urheilukanavalla perjantaina 7.8. kello 19.00. Lähetys käynnistyy ennakkostudiosta kello 18.30.

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää