Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Harmittava tasuri

Ilves jatkoi Raumalla kolmen ottelun vieraskulkuetta. Kyseessä oli viimeinen vieraspeli tuosta sikermästä, jonka jälkeen joukkue palaa yhden pelin ajaksi Tammelaan, pelaten sen jälkeen jälleen kolme vierasottelua. Ilves oli saanut vihdoin myös vieraspeleihin otetta ja muutenkin viimeiset kolme ottelua olis sujunut tappioitta. Hyvää jatkoa oli siis lupa odottaa myös Raumalla.

Ottelu alkoikin hienoisessa Ilves-painostuksessa mutta vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan saatu luotua. Ilves mursi P-Iirojen puolustuslinjan muutaman kerran mallikkaasti ja pääsi ylivoimahyökkäksiin mutta viimeinen ja ratkaiseva syöttö meni poikkeuksetta taivaan tuuliin. Kuvaavaa oli jakson viimeisellä minuutilla siunaantunut 2-1 ylivoimahyökkäys, joka sekin syöteltiin pilalle. Ilves iski kuitenkin jakson ainokaisen osuman pelikellon näyttäessä 32 minuuttia. Topi Mattila antoi kierteisen vaparin 25 metristä. Veskari ja tolppa olivat hieman edessä mutta irtopalloon kerkisi Janne Salli ensimmäisenä ja tuikkasi pallon tarkasti takanurkkaan.

Toisella jaksolla P-Iirot pääsi otteluun mukaan mutta vaarallisia tilanteita ei juurikaan syntynyt. Yhden maalin edestä tuikatun ohjauksen Juha Ojanperä maalissa vangitsi varmasti. Ojanperä hallitsi muutenkin ilmatilaa ja P-Iirojen seitsemästä kulmasta mies haki suurimman osan. Ilves näytti vievän kaikki kolme pistettä mukanaan mutta vaihtomies Nico Rinne oli eri mieltä. Mies sai pallon 25 metrin tuntumassa, otti haltuun hyvin, kiepautti itsensä vetopaikkaan ja tälläsi vasurilla kierteisen pallon vasempaan sivuverkkoon. Ojanperä sai hieman kättä kierteisen pallon tielle mutta ei tarpeeksi. Pienestä kiinni siis.

Ilves haki kolmesta vieraspelistä viisi pistettä mikä pitää joukkueen kärkiviisikossa mukavasti. Voittoonkin oli avaimet mutta toisaalta täytyy olla tyytyväinen vieraspisteeseenkin. P-Iirot ei ole niin huono joukkue miltä sarjataulukko näyttää ja saa kotonaan etulyöntiaseman surkeassa kunnossa olevasta tekonurmestaan. Tekonurmi on hivenen parempi kuin Pirkkahallin nurmi nykykunnossa. Kyseessä taitaa olla ns toisen sukupolven tekonurmi sillä uudet kolmannen sukupolven tekonurmet ovat moninkertaisesti parempia. Kotijoukkueen valmentaja kertoi, että kynnysmaton uusinnasta on ollut välillä aina puhetta mutta kerta toisen jälkeen Rauman kaupunki on perunut puheensa.

Seuraavaksi Ilves pelaa kotonaan yhden kauden kuumimmista kotiotteluistaan sillä vastaan asettuu yksi nousijasuosikeista LoPa. Vierailija majailee neljäntenä ja on vain pisteen Ilvestä perässä. Kyseessä on siis ns kuuden pisteen ottelu. Voitto on molemmille tuiki tärkeä ja vain ja ainoastaan se kelpaa. Viime vuonna LoPa houkutteli paikalle 379 katsojaa, joten kiinnostusta Markku Palmroosin luotsaamalle lohjalais-poppoolle on. Ottelu päättää samalla ensimmäisen kierroksen.

Ottelu pelataan lauantaina 18.7. klo 16:00 alkaen Tammelassa. Tervetuloa!