Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TamU:n hallitus toivoo tukea ja työrauhaa joukkueelle

 
TamU:n hallitus toivoo tukea ja työrauhaa joukkueelle

Tampere Unitedin ympärillä on käyty julkista keskustelua seuran sisäisestä tilanteesta, taloudellisesta asemasta ja niiden vaikutuksesta kilpailutoimintaan. Pääosin äänessä ovat olleet seuran ulkopuoliset tahot. Seuran hallitus ei ole halunnut provosoitua tähän julkiseen väittelyyn, vaikka hämmästelee paikoin hyvin henkilökohtaisiksi käyneitä syytöksiä ja kannanottoja.

Seuran kahden avainhenkilön ­ toimitusjohtaja Sami Salosen ja urheilutoimenjohtaja Jarkko Wissin ­ irtisanouduttua tehtävistään hallituksen kiireellisenä tehtävänä on organisoida seuran toiminta uudelleen ja rekrytoida seuran johtoon uusi, asiansa osaava toimitusjohtaja. Toimet uuden toimivan johdon löytämiseksi ovat parhaillaan käynnissä.

­ Avainhenkilöiden poislähtö on valitettava asia, mutta tällä hetkellä katseet on suunnattava tiukasti eteenpäin. Toimitusjohtajan tehtävä on herättänyt kiinnostusta ja varsin varteenotettavia ehdokkaita on noussut esiin. Tiedotamme asiasta tarkemmin, kun ratkaisut konkretisoituvat. Siihen asti toimitusjohtajan varamiehenä jatkaa Petri Olin, seuran puheenjohtaja Harri Pyhältö kertoo.

­Seuran taloudellisesta tilanteesta on esitetty erilaisia tulkintoja. Kiistaton tosiasia on, että neuvottelut yhteistyökumppanien kanssa eivät ole tuoneet tuloksia toivotulla tavalla. Sopimuskanta on jäljessä viimevuotisesta, joten meidän on tehtävä uuden, kestävän pohjan mahdollistavia rakenteellisia muutoksia. Toisaalta tilanne on merkittävästi valoisampi kuin nykyhallituksen aloitettua tehtävässään. Tässä maailmantalouden tilanteessa TamU:n asema ei liene ainutlaatuinen tai poikkeuksellinen. Viestit muista urheiluliiketoimintaa harjoittavista yrityksistä ovat hyvin samansuuntaiset.

Neuvottelut yhteistyökumppanien kanssa ovat tänä päivänä vaikeita ja tuloksen eteen on tehtävä entistä enemmän työtä. Seuran onneksi Pirkanmaalta on löytynyt myös toimijoita, jotka ovat halunneet olla rakentamassa parempaa huomista ja ovat kantaneet oman kortensa kekoon tilanteen tasapainottamiseksi.

Suunta ylöspäin

Tampere Unitedia perustettaessa seuran kilpailullisiksi tavoitteiksi asetettiin sijoittuminen säännöllisesti Suomen viiden parhaan seuran joukkoon sekä pääsy Euroopan kentille. Tämä lähtökohta ei ole muuttunut miksikään ja tähän tavoitteeseen myös seuran nykyhallitus sitoutuu.

Hallitus haluaa kehittää seuran toimintaa askel askeleelta entistä ammattimaisempaan suuntaan. Välillä se tarkoittaa tosiasioiden tunnustamista, vauhdin hidastamista ja pahimmillaan jopa taka-askeleita. Kirkkaana tavoitteena on kuitenkin tamperelaisen huippujalkapalloilun kehittäminen nyt ja tulevaisuudessa. TamU on 2000-luvulla ollut Suomen menestyksekkäin jalkapallojoukkue ja sitä se haluaa olla myös tulevaisuudessa.

­ Kyseessä ei ole vain Tampere Unitedin, vaan koko tamperelaisen huippujalkapalloilun tulevaisuus. Seuran hallitus tekee kaikkensa varmistaakseen sen, että tamperelaiset voivat nauttia huippujalkapallosta myös jatkossa. Onnistuakseen tässä tehtävässä joukkueemme tarvitsee työrauhan ja hallitus tukea ja ymmärrystä niin seuran kannattajilta, tukijoilta, yhteistyökumppaneilta kuin omalta organisaatioltaankin. Siinä missä seuran sloganin mukaisesti "Menestys on yhteinen", myös vaikean tilanteen kohdatessa tuloksia saadaan aikaan vain yhdessä tehden, voimat positiivisesti yhdistäen, puheenjohtaja Harri Pyhältö tiivistää.

Tätä uutta tulevaisuutta seuran hallitus haluaa olla omalta osaltaan rakentamassa, yhdessä niiden tahojen kanssa, jotka haluavat nähdä tamperelaisen seuran jalkapallon kansallisena ja kansainvälisenä lippulaivana myös ensi vuosikymmenellä.

TamU:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää