Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS janoaa makeaa Ratinasta

 
TPS janoaa makeaa Ratinasta

Harvoin on Tampere Unitedin leirissä oltu yhtä iloisia 1–0-kotivoitosta VPS:stä kuin edellisellä kierroksella. Kahdella tappiolla alkanut kausi sai voitosta kenties suunnan parempaan, ainakin näin Tampereella uskotaan.
– Se oli todella helpottava voitto. Harvoin on niin hyvältä maistunut, maiskuttelee Sakari Saarinen vielä muutama päivä pelin jälkeen.
– Kyselinkin, että miksei me jo aiemmin voitettu, kun maistuu näin hyvälle. Samanlaista avausvoiton makeutta janotaan varmasti myös TPS:n joukkueessa, joka hakee avausvoittoaan vielä neljän liigakierroksen jälkeen.
– Varmasti molemmat joukkueet tarvitsevat kovasti pisteitä, miettii TPS-toppari Jarno Heinikangas perjantain ottelusta TamUa vastaan.
– Voittoa me tietysti lähdemme hakemaan, mutta kyllä sitä ennen kautta laskeskeli, että näitä liigan ennakkosuosikkeja vastaan pistekin olisi hyvä saalis vieraista.

Tampere United isännöi TPS:ää Ratinassa perjantaina 8.5. kello 19. Ottelu näkyy myös Veikkausliiga LIVE -otteluna Urheilukanavalla alkaen kello 18.30.

”Joukkueen nivoutuminen vaatii aikaa”

TPS aloitti kauden jälleen kerran suuren valmentajanimen luotsaamana. Mutta jo toista kautta peräkkäin kone tuntuu yskivän, eikä peli ole vielä lähtenyt kunnolla käyntiin.
– Voitot ovat olleet pienestä kiinni etenkin näissä kolmessa tasapelissä, ja riittävästi on pystytty luomaan maalipaikkoja. Mutta kyllä se tietysti jostain on kiinni, kun näitä pelejä ei ole pystytty voitoksi kääntämään, Heinikangas sanoo.
– Kaikessa pitää vielä pystyä parantamaan: hyökkäyksessä, puolustuksessa, pelinrakentelussa, hän luettelee.
Puolustajajärkäle myöntää, että viime vuosien valmentajaruletti on vaikeuttanut kausiin lähtöä:
– Näkeehän sen muuallakin, missä on ollut sama valmentaja pitkään: joskus se peli lähtee kulkemaan vasta toisella tai kenties kolmannella kaudella. Vaikka takana on pitkä talvi, niin ei joukkue jalkapallossa kuitenkaan niin nopeasti yhteen nivoudu.
Heinikangas ei kuitenkaan lähde kritisoimaan yhtäkään luotsiaan erikseen, vaan arvostaa kutakin valmentajina.
– Tosin (Mika-Matti) Paatelaisesta ja (Pasi) Rautiaisesta näkee, että heillä on ollut rautainen ammattilaisura pelaajina, sillä vaatimustaso on todella korkealla.
Nykyluotsiaan Rautiaista hän kiittelee myös positiivisesta asenteesta sekä hyvistä harjoituksista:
– Meillä on ollut tosi monipuolisia treenejä ja niissä on ollut tekemisen meininkiä, hän kehaisee.

Saarinen yllättyi

Jos TPS:ssä on puhallellut muutoksen tuulet, niin Tampereella on elelty paljon tyynemmissä säissä – jos jätetään joukkueen ulkopuoliset asiat huomiotta. Valmentaja on ollut jo vuosikaudet sama ja tämänkin kauden odotetuimmat pelaajat ovat olleet Tampereelle pikaisen paluun tehneet, Norjassa viime kauden pelannut Juska Savolainen ja Italiassa piipahtanut Tomi Petrescu.
Ikitaistelija Sakari Saarinen ei haluakaan ottaa kantaa, pitäisikö joukkuetta uusia pelkästään uusimisen vuoksi:
– Vaikea sanoa. Aika hyvinähän me on kuitenkin viime vuodet pärjätty, hän muistuttaa.
– Ja aina se ottaa aikansa, että uudet pelaajat oppivat tuntemaan toisensa. Hyvä esimerkki pysyvyydestä on Saarinen itse. Viime kesänä kolmekymmentä täyttänyt keskikenttäpelaaja on pelannut koko uransa Tampereella: Unitedin lisäksi myös TPV:ssä.
– Välillä on tietysti käynyt mielessä, että voisihan sitä jossain käydä, mutta toisaalta hyvin olen viihtynyt täälläkin. Jotain Ruotsin 1. divaria on ollut joskus tarjolla, mutta ei ole tullut sitten lähdettyä, hän sanoo. Mutta ei Tampereellakaan aivan täysin ole kaavoihin kangistuttu, sillä VPS-ottelussa nähtiin sellainen yllätys, että maalivahti Mikko Kavén sai väistyä maaliltaan 218 peräkkäisen liigaottelun jälkeen ja tolppien väliin asteli nollapelin pelannut Juha Soukiala.
– Se oli kyllä kummallinen tilanne, kun Kavén ei sinne mennytkään, Saarinen myöntää naureskellen.
– Vaan eipä sitä asiaa pelin aikana tullut ajateltua. Sitten, kun kävelin pelin jälkeen onnittelemaan maalivahtia nollapelistä, niin katsoin, että eri kaverihan sieltä kävelee vastaan.

TamU–TPS Veikkausliiga LIVE -otteluna Urheilukanavalla perjantaina 8.5. kello 19.00. Ennakkotunnelmat studiosta kello 18.30 alkaen.

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää