Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Tampereen Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen kaudelle 2020/2021 Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa. Koko kuusikko on saanut koripallo-oppinsa Pirkanmaalla, ja menestystä nuorten SM-sarjoissa Pyrinnön paidassa löytyy jokaiselta. Nyt nämä aikuisuuden kynnyksellä olevat Naiset pääsevät näyttämään taitonsa korkeimmalla sarjatasolla.

Takuri Emilia Anttila pelasi parhaan 1-divisioonakautensa, ja pyöritti lähihistorian kovimmat pistelukemat paukuttaneen Pyrinnön hyökkäystä. 8,4 Pistettä, 4,7 levypalloa ja 4,5 syöttöä tilastoinut Anttila pelaa ensimmäisen Naisten Korisliiga kautensa. ”Emmi tuo joukkueeseen johtajuutta kentälle ja koppiin, palloscreeneihin ja avoimelle kentälle edun luojan, sekä erinomaisen pallonpainostajan”, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Juri Heinämäki. Naisten Korisliigadebytantti Anttila odottaa innolla uutta kautta: ”Odotan kovaa kautta ja samanlaista meininkiä penkiltä ja katsomosta mitä viime kaudella oli. Pimujen vahvuudet on mahtava yhteishenki ja erinomainen joukkuepelaaminen.”

Takapelaaja Jemina Vidgren oli edellisellä kaudella linkkuveitsimäisellä monipuolisuudellaan Pyynikin Pimujen ase molemmissa kenttäpäädyissä. 9,1 Pistettä, 3,7 levypalloa, 2,1 syöttöä ja 2 riistoa ottelua kohden tilastoinut Vidgren kunnostautui varsinkin vastustajan parhaiden takamiesten pysäyttäjänä. ”Jeti pystyy puolustamaan 1-3 pelipaikkojen pelaajat, ja tekee koko joukkueen puolustuksesta paremman läsnäolollaan. Hyökkäyspäässä hän osoitti viime kaudella olevansa uhka korille ajoilla, keskietäisyydeltä sekä kolmen pisteen viivan takaa”, kertoo Heinämäki. Vidgrenillä on palkintokaapissa SM-hopeaa Catzin paidasta vuodelta 2019 ja nyt Raholan Pyrkivän kasvatti on valmis toiseen liigakauteen: ”Uskon, että pystyn keskittymään peliin paremmin, kun ensimmäisen kauden jännitys on takana. Myös itseluottamus omaan pelaamiseen on kasvanut. Tavoitteena on kehittyä ja nauttia kovista tilanteista ja vastustajista.”

Laituri Heli Poikelalle kausi on ensimmäinen Naisten Korisliigassa. Poikela tilastoi edellisellä kaudella 5,5 pistettä ja 3,1 levypalloa. ”Jokainen joukkue tarvitsee Helin kaltaisen pelaajan, joka pistää joukkueen edelle. Pitkänä laiturina hän puolustaa useamman pelipaikan ja hyökkäyksessä levittää kenttää heittäjänä, sekä on yksi joukkueen parhaita hyökkäyslevypallopelaajia.” Rookie-vuosi liigassa ei Poikelaa jännitä, vaan hän suhtautuu realistisesti uuden sarjatason tuomiin haasteisiin: ”Tempo on varmasti kovempaa ja peli taktisempaa. Lisäksi vastustajat ovat kokeneempia, mutta tiedän, että olemme valmiit vastaamaan tähän. Itse tuon kentälle kommunikointia ja luotettavaa joukkuepelaamista.”

Iina Mäkelä tuo laiturin paikalle korintekoa sekä puolustusta. Pimujen aloitusviisikossa esiintynyt Mäkelä tilastoi 8,9 pistettä ja 4,4 levypalloa edellisenä divarikautena. ”Urheilullisena ja ulottuvana laiturina Iina sopii täydellisesti Pyynikin Pimujen profiiliin. Hyökkäyspäässä uhka kaaren takaa, erinomainen viimeistelijä ajoista ja puolustuksessa pärjää isommille kuin pienemmille laitureille erinomaisesti. Iina voi pelata niin 3-paikkaa kuin stretch-4:n roolia”, kommentoi Heinämäki. Mäkelältä löytyy Naisten Korisliigakokemusta Catzin organisaatiosta ja on nyt kovemmalla itseluottamuksella varustettuna valmis tulevaan liigakauteen. ”Viimekaudesta sain paljon itseluottamusta ja taas pääsi omaan peliin kiinni. Alkoi uskomaan enemmän omaan osaamisensa. Viimekausi antoi myös ensimakua siihen, että olemme joukkueena valmiita kovempaan sarjaan. Tiedän, mitä liigassa pärjäämiseen vaaditaan ja uskon, että meidän joukkueella on todella hyvät edellytykset niihin vaatimuksiin. Haluan myös näyttää osaamiseni pelikentällä ja uskon, että Pyrinnössä arvostetaan ominaisuuksia, mitä tuon kentälle”, kertoo näyttöhaluja puhkuva Mäkelä.

Emma Törnblom tuo nuorisomaajoukkuekokemusta sekä puolustusosaamista Pimujen isoon päähän. 6,9 Pistettä ja 5,7 levypalloa tehtaillut Törnblom taiteili vastustajien puristuksessa kahden pisteen heitot 56% tarkkuudella. ”Emmalla pari rikkinäistä kautta loukkaantumisten takia. Kesä on harjoiteltu hyvin ja Emma tulee pysäyttämään vastustajan isoja pelaajia ulottuvuudellaan sekä liikkuvuudellaan. Hyökkäyspäässä Emma voi levittää kenttää 4-paikalla tai ratkaista perinteisellä post pelaamisella.” Myös Törnblom valmistautuu ensimmäiseen liigakauteensa odottavin tunnelmin: ”Odotan ekaa kautta korisliigassa. Taso kovenee ja itseään pääsee haastamaan ja kehittämään taas enemmän. Tuon peliin taisteluasennetta ja tasaista puolustusta.”

Nuorisomaajoukkueiden ykkössentteri Liisa Taponen oli viime kaudella Pyrinnön voimakoriksen keihäänkärki. 193-senttiselle Taposelle ei löytynyt 1-divisioonasta pysäyttäjää (14 pistettä ja 9 levypalloa) ja hiljattain 18-vuotta täyttäneen pelaajan kehityskäyrä on voimakkaasti ylöspäin. ”Liisalla on huippu-urheilijan asenne ja kehitys viimeisten vuosien aikana on ollut vaikuttavaa. Liisa oli täysin pysäyttämätön viime kauden divisioonassa ja määrätietoinen harjoittelija haluaa tuoda liigakentille vielä monipuolisemman pelaajan, joka ratkaisee korin alta sekä kolmen pisteen viivan takaa.” Taponen itse odottaa tulevalta kaudelta kehittymisen jatkumista: ”Odotan ensi kaudelta kovaa haastetta ja kovia pelejä, sekä isoja kehitysaskelia sekä itseltäni, että koko joukkueelta. Joukkueen vahvuuksia ensi kaudella ovat epäitsekäs joukkuepelaaminen, ennakkoluulottomuus, positiivinen energia ja vahva joukkuehenki!”

Pyrinnön Naiset ovat harjoitelleet koronapandemian pysäyttäneen kauden jälkeen ensin huhti-toukokuun omatoimiohjelmalla, ja kesäkuusta lähtien taas lajitreenien parissa. Päävalmentaja Heinämäen mukaan kesä on ollut mielenkiintoinen: ”Kevät oli odottavaista aikaa. Hienoa, että saimme liigalisenssin ja kehitysjoukkueelle paikan 1-divisioonasta. Näin voimme tarjota pelaajille kehittävän pelaajapolun myös korkeakouluopintojen ajalle. Olemme kehittäneet toimintaympäristön pelaajille laadullisesti ja määrällisesti kehittävään harjoitteluun, sekä loistavan paikan ottaa stepit eteenpäin koripallouralla ja tähdätä ulkomaille ammattilaiseksi tai NCAA-reitille.” Kysyttäessä joukkueen kilpailukyvystä tulevalla kaudella päävalmentaja on luottavainen: ”Uskon, että hyvä ja riittävä harjoittelu, yhtenäinen joukkue ja vahva työmoraali vaikuttaa menestymiseen enemmän kuin kokemus tai kokemattomuus Naisten Korisliigasta. Pelitavallisesti nojaamme viime vuonna toimineisiin periaatteisiin ja tuomme työteliään Pimukoriksen liigakentille.”

Lähde: tampereenpyrinto.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Antti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Antti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Tampereen Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentaja vaihtuu loppukaudeksi, kun tehtävää hoitanut Juri Heinämäki luovuttaa vastuun Antti Nikkilälle.

Lue lisää
Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

BC Nokian Korisliiga-joukkue on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa, kun viidennen ammattilaiskautensa aloittava takapelaaja Wes Washpun, 27, on tehnyt pelaajasopimuksen Näätien kanssa.

Lue lisää
Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

BC Nokia ja Hugo Boman ovat solmineet 2+1-mallisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

BC Nokia on tehnyt 1+1-mallisen pelaajasopimuksen Matias Ojalan, 30, kanssa.

Lue lisää
BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian Korisliiga-joukkueen valmennusryhmä on valmiina tulevaan kauteen 2020/21.

Lue lisää
Miikka Sopanen on Pyrinnön uusi päävalmentaja

Miikka Sopanen on Pyrinnön uusi päävalmentaja

Tampereen Pyrinnön Korisliigajoukkue on tehnyt sopimuksen kasvattajaseuraansa palaavan Miikka Sopasen kanssa. Sopimus kattaa kauden 2020-2021.

Lue lisää