Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Tyrväisen sopimus purettu, Tapio Laaksolle ja Teemu Rautiaiselle jatkosopimukset

Veikkausvinkit

Antti Tyrväisen sopimus purettu, Tapio Laaksolle ja Teemu Rautiaiselle jatkosopimukset

 

Hyökkääjä Antti Tyrväisen tämän ja ensi kauden kattanut pelaajasopimus on purettu 17.12.2015. Pelaaja on vapaa etsimään uuden seuran ulkomailta.

Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja avaa sopimuksen purkamiseen johtaneita syitä:

– Aloite sopimuksen purkamiseen tuli pelaajalta – Ilves ei olisi halunnut purkaa sopimusta. Nyt kun Tyrväisen pelikielto on kärsitty, odotimme pelaajan palaamista kokoonpanoon. Pelaajapulamme on loukkaantumisten takia kova ja pelaajan lähtö juuri nyt on todella huono asia. Pelaajasopimuksen purkamiseen johtaneet tapahtumat juontavat juurensa 13.11. pelattuun Ilves-Tappara-peliin ja siinä tapahtuneeseen taklaukseen. Pelaaja kertoi mielestään jääneensä tapauksessa yksin, ja hänen mielestään Ilveksen olisi pitänyt julkisesti tukea häntä kohun keskellä. Mielestäni seuran tai työnantajan pitääkin tukea työntekijäänsä myös vaikeuksien aikana. Omia on aina pyrittävä puolustamaan. Hänen arvionsa on varmasti oikea, mutta pitää kuitenkin miettiä, miten tämä tuki on mahdollista antaa.

– Julkisuusrumba oli valtava, ja videokuva osoitti, että selityksille jäi melko vähän sijaa tapahtuneen suhteen. Mustaa ei voi alkaa väittämään valkoiseksi. Lajimme on nopea, ja vahinkoja sattuu. Siitä tässäkin kuitenkin oli kyse.– Ilvekselle tuli tapahtuneen jälkeen viestejä, joissa ihmeteltiin, miten voimme pitää tällaista pelaajaa joukkueessamme. Potkuja vaadittiin. Me olimme eri mieltä. Hänet oli meille hankittukin sen takia, että hän on erilainen pelaaja kuin meidän omasta putkestamme tulevat. Kun pelikiellon pituus selvisi, pelaajan edustaja ilmoitti, että siitä pitää valittaa, mutta he tekevät sen itse. Me emme olisi halunneet jatkaa prosessia.

– Ilves on seurana ollut mukana luomassa Liigan kurinpitojärjestelmää – me olemme sitoutuneet järjestelmään ja sen päätöksiin. Jos pelaajamme kokevat mielestämme vääryyttä tuomioissa, yritämme niihin vielä vaikuttaa kurinpitojärjestelmän valitusprosessin kautta. Oman pelaajan pelikielto tuntuu joskus kovalta ja väärältä, mutta tuomion ymmärtämistä auttaa, kun kääntää asian päinvastoin. Mitä seuraamuksia olisi tapauksesta toivottu, jos rikottu pelaaja olisikin ollut oma pelaajamme?

– Pelaaja kertoi, ettei voi enää pelata Ilveksessä. Me yritimme saada hänet ymmärtämään kantamme ja jatkamaan joukkueessa. Ketään ei voi kuitenkaan vastentahtoisesti pakottaa pelaamaan, jos todellista halua ei ole. Silloin siitä ei hyödy kukaan. Tässä tilanteessa sopimuksen purkaminen oli molemmin puolin järkevää. Yritämme oppia tapahtuneesta ja toivotamme pelaajalle onnea uusiin ympyröihin.

– Jatkamme yrityksiämme vahvistaa joukkuetta sekä tappelemme kynsin ja hampain siitä, että pääsemme tavoitteeseemme eli pudotuspeleihin. Pelejä on paljon jäljellä.

Tapio Laaksolle ja Teemu Rautiaiselle jatkosopimukset

Ilves on tehnyt Tapio Laakson ja Teemu Rautiaisen kanssa kaksivuotiset jatkosopimukset. Keväällä 2014 Ilvekseen siirtyneiden hyökkääjien uudet sopimukset kattavat kaudet 2016-18.

Tällä kaudella Sami Sandellin loukkaantumisen jälkeen Ilveksen kapteenina toiminut Tapio Laakso, 30, on tehnyt 18 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 6+5=11. Viime kaudella keskushyökkääjä takoi Ilveksessä liigauransa ennätyspisteet 17+17=34.

23-vuotias Teemu Rautiainen on tehnyt tällä kaudella 22 ottelussa pisteet 3+6=9. Rautiainen teki Laakson tavoin uransa ennätyspisteet kaudella 2014-15, jolloin hyökkääjä iski tehot 12+17=29.

– Sekä Laakso että Rautiainen ovat meille tärkeitä pelaajia – he ovat jo nyt isoissa rooleissa joukkueessamme. Heidän jatkosopimuksensa ovat meille iso asia, ja uskomme heidän arvonsa vielä kasvavan tulevaisuudessa, kommentoi urheilujohtaja Juha Pajuoja.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTapioLaakso

Tapio Laakso

28.6.1985 Rymättylä
Tiedot

TeemuRautiainen

Teemu Rautiainen

13.3.1992 Nurmijärvi
Tiedot

AnttiTyrväinen

Antti Tyrväinen

3.4.1989 Seinäjoki
Tiedot


Oskari Laaksoselle kaksivuotinen jatkosopimus Ilvekseen

Oskari Laaksoselle kaksivuotinen jatkosopimus Ilvekseen

Viime kaudella ensiesiintymisensä Ilveksen liigajoukkueessa tehnyt Oskari Laaksonen on noussut kasvattajaseurassaan isoon roolin.

Lue lisää
Matias Lehtonen loppukaudeksi Tapparaan

Matias Lehtonen loppukaudeksi Tapparaan

23-vuotias laitahyökkääjä Matias Lehtonen siirtyy Tapparan riveihin koko loppukauden kattavalla sopimuksella. Vastaavasti Otto Mäkisen alunperin joulutaukoon saakka kestänyt lainasopimus TUTOon on jatkettu kestämään koko loppukauden ajan.

Lue lisää
Juho Rautanen vuokrapestille Kouvolaan

Juho Rautanen vuokrapestille Kouvolaan

Tappara on vuokrannut puolustajansa Juho Rautasen kuuden ottelun ajaksi KooKoolle. KooKoon kuusi seuraavaa liigaottelua pelataan kaikki marraskuun aikana, ensimmäinen niistä huomenna perjantaina.

Lue lisää
Henrik Haapala loppukaudeksi Tapparaan

Henrik Haapala loppukaudeksi Tapparaan

Tappara saa yllätysvahvistuksen loppukaudeksi, kun Liigan viime kauden pistepörssin voittaja Henrik Haapala liittyy kirvesrintoihin. Florida Panthers ja Tappara ovat yhdessä sopineet rikkonaisen kauden pelanneen Haapalan siirtymisestä Tampereelle tämän kauden loppuun.

Lue lisää
Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon

Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon

Alkukauden KeuPa HT:n riveissä vuokralla pelannut Ilves-hyökkääjä Niko Ahoniemi, 21, siirtyy TuTon Mestis-joukkueeseen loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Lue lisää
Tapparalle kaksi uutta pelaajasopimusta

Tapparalle kaksi uutta pelaajasopimusta

Tapparan tulevien kausien sopimuspelaajien listaan lisätään tänään kaksi nimeä: hyökkääjät Kristian Kuusela ja Jarno Kärki.

Lue lisää