Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves murskasi ÅIFK:n ja nousi Ykköseen

 

Ilves murskasi ÅIFK:n ja nousi Ykköseen


Ilves lähti kotiotteluun viimeisen kerran tällä kaudella. Vastaan asettui ÅIFK Ykkösen nousukarsinnan toisessa osassa. ÅIFK:n olisi pitänyt tehdä vähintään kaksi maalia ja voittaa ottelu jotta nousu Ykköseen olisi käynyt toteen. Ilvekselle sen sijaan riitti tasapelikin. Yleisön suhteen odotukset olivat korkealla. Todella kaunis syyssää ja ennakkoon myydyt lähes 1000 lippua tiesivät hyvää. Peräti 3841 silmäparia näki ottelun joten tilaus Ilvekselle Ykkösessä olisi olemassa.

Jo heti alkuvihellyksestä lähtien saattoi huomata, että otteluparin voittajasta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Sen takasi 2-0 johto jo 11 peliminuutin jälkeen. Ensin Olli Vakkala huudatti ennätysyleisöä puskemalla Jari Niemen kulman sisään. Sitten yksi illan maestroista, Henri Scheweleff, sijoitti 2-0 Miki Sipiläisen millintarkasta läpisyötöstä. Pelaajauransa lopettava Scheweleff tekaisi vielä 3-0 lukemat puolen tunnin kohdalla ja Ilveksen nousu Ykköseen oli käytännössä taputeltu. Scheweleff sai pallon kulman jälkitilanteesta ÅIFK:n puolustuksen hyvällä avustuksella. Tauolle mentiin samaisessa 3-0 lukemissa.

Toiselle jaksolle tuli jo alistunut ÅIFK ja Jaakko Juuti pääsi kaunistelemaan lukemia 4-0, kun seitsemän minuuttia jaksosta oli vanhentunut. Tarkan läpisyötön tarjoili jälleen Sipiläinen. Tämän jälkeen peli lässähti ja molemmat joukkueet lähinnä odottelivat loppuvihellystä. Myös Miki on uhkunut lopettamispäätöksellään ja fanit muistivat miestä ottelun alussa komealla tavalla. "KIITOS MIKI" kuvan kera itäpäädyssä oli liikuttavaa katseltavaa. Lopussa ÅIFK pääsi kaunistelemaan lukemia pari minuuttia ennen loppua, kun Marcus Okorie puski keskityspallon aivan yläriman alle.

Voitto tiesi sen, että Ilves pelaa ensi kaudella Ykköstä. Ilves oli murskaavan ylivoimainen tämän kauden sarjassa häviten vain yhden otelun ja pelaten neljä kertaa tasan.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutDanila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää