Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves murskasi ÅIFK:n ja nousi Ykköseen

 

Ilves murskasi ÅIFK:n ja nousi Ykköseen


Ilves lähti kotiotteluun viimeisen kerran tällä kaudella. Vastaan asettui ÅIFK Ykkösen nousukarsinnan toisessa osassa. ÅIFK:n olisi pitänyt tehdä vähintään kaksi maalia ja voittaa ottelu jotta nousu Ykköseen olisi käynyt toteen. Ilvekselle sen sijaan riitti tasapelikin. Yleisön suhteen odotukset olivat korkealla. Todella kaunis syyssää ja ennakkoon myydyt lähes 1000 lippua tiesivät hyvää. Peräti 3841 silmäparia näki ottelun joten tilaus Ilvekselle Ykkösessä olisi olemassa.

Jo heti alkuvihellyksestä lähtien saattoi huomata, että otteluparin voittajasta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Sen takasi 2-0 johto jo 11 peliminuutin jälkeen. Ensin Olli Vakkala huudatti ennätysyleisöä puskemalla Jari Niemen kulman sisään. Sitten yksi illan maestroista, Henri Scheweleff, sijoitti 2-0 Miki Sipiläisen millintarkasta läpisyötöstä. Pelaajauransa lopettava Scheweleff tekaisi vielä 3-0 lukemat puolen tunnin kohdalla ja Ilveksen nousu Ykköseen oli käytännössä taputeltu. Scheweleff sai pallon kulman jälkitilanteesta ÅIFK:n puolustuksen hyvällä avustuksella. Tauolle mentiin samaisessa 3-0 lukemissa.

Toiselle jaksolle tuli jo alistunut ÅIFK ja Jaakko Juuti pääsi kaunistelemaan lukemia 4-0, kun seitsemän minuuttia jaksosta oli vanhentunut. Tarkan läpisyötön tarjoili jälleen Sipiläinen. Tämän jälkeen peli lässähti ja molemmat joukkueet lähinnä odottelivat loppuvihellystä. Myös Miki on uhkunut lopettamispäätöksellään ja fanit muistivat miestä ottelun alussa komealla tavalla. "KIITOS MIKI" kuvan kera itäpäädyssä oli liikuttavaa katseltavaa. Lopussa ÅIFK pääsi kaunistelemaan lukemia pari minuuttia ennen loppua, kun Marcus Okorie puski keskityspallon aivan yläriman alle.

Voitto tiesi sen, että Ilves pelaa ensi kaudella Ykköstä. Ilves oli murskaavan ylivoimainen tämän kauden sarjassa häviten vain yhden otelun ja pelaten neljä kertaa tasan.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutIlveksen A-pojat jatkavat tutussa komennossa

Ilveksen A-pojat jatkavat tutussa komennossa

Ilves/2 ja A-pojat jatkavat tuttujen miesten vetäminä, kun Topi Priha jatkaa joukkueen vastuuvalmentajana ja Joni Lehtonen talenttivalmentajana.

Lue lisää
Tuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

Tuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

TPV saa tuoreimman sopimuksen myötä tuntuvasti kokemusta ja taitoa keskikentälleen. 23-vuotias Tuomas Lähdesmäki on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 81 Ykkösen ottelua Hakan ja TPV:n joukkueissa.

Lue lisää
Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Tampere Unitedin jo ennestään kova hyökkäyskalusto vahvistui vielä entisestään, kun Eric Bullock allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Ilves ja Lauri Ala-Myllymäki ovat allekirjoittaneet kaudet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen. 21-vuotias Ala-Myllymäki on pelannut Ilveksen paidassa 118 Veikkausliigaottelua, joissa hän on viimeistellyt yhteensä 19 maalia.

Lue lisää