Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oilers haki pisteet Tampereelta

Kooveen mollivoittoiset esitykset saivat jatkoa keskiviikkoisessa kotiottelussa Espoon Oilersia vastaan. Vieraat voittivat ottelun lopulta lukemin 4-5(0-1,2-2,2-2). Viime kaudella Koovee hävisi kotonaan ainoastaan kahdesti, joten jo nyt saldo on heikompi, kuin viime kaudella. Oilers ansaitsi voittonsa, vaikka ottelun taso ei varsinaisesti päätä huimannutkaan.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen erä oli hyvinkin tasainen. Peli aaltoili, eikä suoranaisesti voi väittää, että kumpikaan joukkue olisi hallinnut pelitapahtumia. Isännillä oli paikkansa, mutta vieraat iskivät erän ainokaisen. Oliver Wardi paukutti ottelun avausmaalin ylivoimalla ajassa 17.45.

Toiseen erään kotijoukkue tuli erittäin vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisen puoliskon aikana. Joukkueen ilopilleri Tomas Sladky tasoitti ottelun ajassa 23.18 lyötyään ilmapallon verkon perukoille. Koovee jatkoi vahvoja otteitaan ja tekaisi myös ottelun seuraavan osuman. Tatu Erosen kauden ensimmäinen maali syntyi ajassa 31.25 ylivoimalla ja kotijoukkueen peli-ilme näytti hyvältä.

Hieman yllättäen Jesper Lindfors tasoitti pelin muutamaa minuuttia myöhemmin Koovee-viisikon lepsuilun vuoksi.  Loppuerä oli vieraiden hallintaa ja Ilari Talvitie vei Oilersin 2-3-johtoon kaksi minuuttia ennen erätaukoa.

Vieraat vahvempia viimeisessä erässä

Espoolaiset aloittivat kolmannen erän väkevästi, vaikka Markus Otronen kokeilikin heti erän alkuun oman maalivahdin hereillä oloa. Casper Pfitzner vei vieraat 2-4 johtoon näyttävällä yksilösuorituksella, kun kolmatta erää oli pelattu ainoastaan minuutti.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut vielä tähän, vaan Aapo Mutasen ylivoimamaali ja Lasse Salmisen tahto-osuma toivat kotijoukkueen vielä 4-4-tasoihin. Tasoituksesta ehti kuitenkin kulua vain 18 sekuntia, kun Perttu Pajukoski teki ottelun voittomaalin, Lopussa nähtiin vielä muutama jäähy rangaistuslaukauskin, jossa Joni Järviö veti Antti-Jaakko Alankoa pidemmän korren.

Voitto kelpasi vieraille ja lisäsi kotijoukkueen tuskaa

Ottelussa kummankaan joukkueen peli ei näyttänyt kovinkaan valmiilta, mutta Oilers pystyi pääosin toteuttamaan omaa pelillistä suunnitelmaansa paremmin.

-Oma pää lähdettiin pitämään puhtaana ja siinä onnistuttiin hyvin. Omiin meni ainoastaan yksi normaalein tasakentällisin ja yksi valmentajien virheestä omien laskujeni mukaan. Kovempaan vauhtiin ollaan totuttu, mutta kaksi pistettä oli oleellisin asia tänään, kommentoi vieraiden pääkäskijä Mika Heinonen.

Kooveelle tappio lisäsi entisestään sitä tuskaa, joka on varjostanut alkanutta kautta.
-Ottelun tempo oli todella alhaalla, eikä peli oikein käynnistynyt. Tuska näkyy siinä, että pelätään virheitä. Ei uskalleta pelata palloa ykkösellä eteennpäin ja se hidastaa meidän pelaamista älyttömästi.

Ottelun hahmoina häärivät Pfitzner 1+1 ja Pajukoski 1+1. Molemmat maalivahdit täyttivät tonttinsa varsin hyvin. Kotijoukkueelle maalinteko tuntui tuottavan jälleen suunnatonta tuskaa. Koovee-leiristä ei löytynyt huippuonnistujia, mutta ainakin yksi tulokas sai maalitilinsä avatuksi:

-Ei se maali ollut kaikkein oleellisinta. On ollut sen verran pitkä loukkaantuminen tässä taustalla, että 60-minuutin pelaaminen on jo kova juttu. Meillä pelissä mättää varsinkin se, että ratkaisutilanteissa mennään liiaksi kipsiin, arvioi maalitilinsä aukaissut Eronen.