Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee kohtaa torstaina Nokian

 

Koovee kohtaa torstaina Nokian


Koovee jatkaa salibandykauttaan torstaina Raholassa, jossa se kohtaa vierasottelussa Nokian Krp:n. Vieraat metsästävät ottelusta ensimmäisiä pisteitään, kun taasen kotijoukkue on jo oman pistetilinsä avannut voitettuaan OLS:n viime sunnuntaina. Alla olevassa ennakossa on muutamia kysymyksiä, vastauksia ja mietteitä torstaita ajatellen. Haastateltavina toimivat Krp:n pääkäskijä Jani Blad ja Kooveen amiraali Arto Riihimäki

Lähtökohdat?
Blad:
-Ihan jees lähtökohdat. Porukka on pääosin terveenä. SSV peli oli hyvä, OLS:ia vastaan pari erää hyviä. Tällainen ”Tampere-derby” sytyttää aina.

Riihimäki:
-No ekaa voittoa lähdetään hakemaan.Vähän saatu taas rivejä kasaan ja laadukkaampia treenejä, kun otettu A-junnuja mukaan. Edellisiä pelejä ollaan analysoitu ja kyllähän niistä voi tulkita, että pallollinen ja palloton peli on todella hakusessa. Pelituntuma on joukkueella huono ja ollaan todellisuudessa noin kuukausi muita joukkueita jäljessä harjoittelun suhteen.

Kommentti:
Selkeää on ainakin se, että vierailla on ottelussa enemmän pelissä, kuin kotijoukkueella. Kooveen kausi on alkanut todella tahmeasti. Tai oikeastaan täysin katastrofaalisesti ja hyvä esitys olisi tarpeen joukkueen itseluottamuksen palauttamiseksi. Krp pelasi hyvin kovakuntoista SSV:tä vastaan ja otti odotetun voiton OLS:ista. Raholassa voidaan tuskin laskea kotietua Krp:lle, mutta henkisesti naapurikylän pojilla on nyt pieni etu hallussaan. Tämä ei kuitenkaan poista sitä, etteikö Koovee lähtisi otteluun taistelemaan täydellä höyryllä. Hyvä esitys lähtökohtana, mutta eiköhän vieraille maistuisi pisteet hiukan heikommillakin otteilla.

Poissaolot?
Blad:
-Turkka Lehtinen ja Tomi Rissanen jossain määrin varmasti poissa. Kohtalainen tilanne siis.

Riihimäki:
-Paul Kotilainen, Lasse Salminen ja Valtteri Sainio ovat mukana melko varmasti. Tatu Eroselle joudutaan tekemään uutta diagnoosia, eikä pääse nyt sitten kovinkaan todennäköisesti mukaan. Lassi Ylisiurunen, Mikko Stenfors, Mikko Immonen, Eero Myllykangas ja Marko Lahtinen lienevät myös pois.

Kommentti:
Ylläolevista listauksista on helposti luettavissa kumman joukkueen tilanne on parempi. Kooveella on toki ollut epäonneakin loukkaantumisten suhteen, mutta Immosen ja Lahtisen tilanne on ollut selkeä jo paljon ennen kauden alkua. Erosen kohtalo on hyvin murheellinen, kaikki kokoonpanoon palaavat taasen äärimmäisen tärkeitä palasia joukkueelle. Kuitenkin koko joukkueelta tullaan odottamaan parempaa esitystä torstaina, eikä loukkaantumisilla saa lisäpisteitä. Krp:n tilanne ei ole heidän nykyisellä leveällä rosterillaan mikään erityisen hankala.

Vastustajalta vahvuuksia ja heikkouksia?
Blad:
- Sen mitä ”Japia” tunnen, niin vihainen ryhmä saadaan vastaamme. Ei tulosta vielä tältä kaudelta. Viime kaudella joukkue taasen sai paljonkin aikaiseksi. Laaja materiaali ja aktiivisuus selkeitä tavaramerkkejä.

Riihimäki:
-En osaa varmaksi analysoida, kun valmentaja muuttunut viime kaudesta, enkä ole vielä nähnyt heidän pelejään. Leveyttä ja aktiivisuutta on kuulemma lisätty. Hyvin ovat ilmeisesti pelanneet kaksi ensimmäistä peliä. Onhan siellä tosiaan muutama kova kaveri kuten Henri Johansson ja Sami Nyman.

Kommentti:
Tässä vaiheessa kautta on toki vaikea arvioida vastustajan tilannetta, kun omankin joukkueen tekemisessä riittää paljon mietittävää. Kotijoukkue on pelannut kaksi kohtuullisen tasapainoista peliä ja on toistaiseksi pystynyt tuomaan omaan peliinsä uusia elementtejä. Krp on myös onnistunut laajalla rintamalla maalinteossa. Koovee ei ole taasen saanut edellisen kauden hyvää draiviaan päälle vielä laisinkaan. Siinä missä loukkaantumiset ovat sotkeneet kuvioita, on myös selvää, että jalkeilla oleva joukkue ei ole pelannut vielä edes 80%:n teholla. Kotijoukkue Krp ei enää nojaa pelkästään muutamaan huippuyksilön tehoihin, vaan joukkueesta löytyy leveyttä aiempaa enemmän.

KRP:lla tehtynä 19 maalia kahdessa ottelussa, Kooveella päästettynä 18. Tuleeko tämä näkymään jotenkin torstain ottelussa?
Blad:
-En usko, että mitenkään. Näin alkukaudesta tulokset vielä heittelee ja molempien pitää pystyä pitämään oma pää paremmin puhtaana.

Riihimäki:
-Nämä ovat eri pelejä kaikki. Toisekseen meillä oli kohtuullisen huonoa tuuriakin edellisessä pelissä. Kyllä tässä alussa esitykset heilahtelevat, kuten joka vuosi. Huomaa, että muutama joukkue on ollut todella paljon valmiimpi kauteen, kuin muut.

Kommentti:
Vaikka pelattuna on vasta kaksi ottelua on vieraiden tilanne silti varsin huolettava. Tilastoista on toki luettavissa myös se, että Krp:n reppu on heilunut 16:sta kertaa kahteen otteluun. Koovee ei ole kuitenkaan onnistunut maalaamaan kuin kolmesti ja vaikka edellisessä pelissä tolpat kolisivatkin, niin se on aivan liian vähän. Kooveella peräti neljä pelaajaa teki viime kaudella yli 20:ntä maalia ja näistä puolet on nyt melkoisella varmuudella jouluun asti pois. Tässä tilanteessa Kotilainen (21 maalia) ja Salminen(24 maalia) tarvitsivat onnistumisia itsellensä. Krp:n tehomiehinä ovat heiluneet Johansson, Benjamin Reusser ja Matti Koskela.

Teemoja otteluun?
Blad:
-Ei tässä muita, kuin joitain omia juttuja. Uudet valmetajatkin ovat tällä kaudella, joten osittain kyse on myös totuttelusta. Kahta pistettä lähdetään hakemaan hampaat irvessä.

Riihimäki:
-Oma peli kuntoon. Vahvempaa reagointia kenttätapahtumiin. Viisikkotasapaino kuntoon. Oma tekeminen, eikä katsota liiaksi kaveria.

Kommentti:
”Oma pelihän” on aina se joukkueiden kantava teema. Kuitenkin molempien kannattaisi miettiä oman pään pelaamista, Kooveen eritoten maalintekoa ja yleistä peli-ilmettäkin sen lisäksi. On toki totta, että tässä vaiheessa kautta joukkueiden peli ei vielä ole täysin uomissaan, mutta kyllä varsinkin vieraiden viisikkopeli kaipaa selkeää kohennusta. Kyllä Kooveenkin huono-onnisuus toki jossain vaiheessa päättyy. Kotijoukkueella on varmasti tärkeää löytää yhteistä säveltä valmennuksen ja pelaajiston välillä. Ottelutulokset ja pelaajiston antamien haastatteluiden perusteella prosessi on varsin hyvällä mallilla.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää