Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen naisille tappio paikallispelistä

Kooveen naisten edustus on kärsinyt viikon välein kuuden maalin tappiot paikallisvastustajalle. Viime viikon IFT-turnauksen (2-8) ja eilisen salibandyliigan (3-9) tappioilla ei ole yhteistä kuitenkaan kuin lopullinen maaliero. Toisin kuin IFT:ssä Koovee pystyi tällä kerralla tarjoamaan hallitsevalle mestarille kunnon vastuksen ja numerot repesivät vasta viimeisellä kympillä.

Kauden avausottelu lauantai-iltana käynnistyi Kooveen kannalta liki täydellisesti. Tampere Areenan katsojat saivat hieraista silmiään, kun vierasjoukkue johti seitsemän minuutin jälkeen kahdella maalilla. Jetta Uotila aloitti maalinteon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, ja muutamaa minuuttia myöhemmin kapteeni Siru Torkin kaukolaukaus yllätti Classic-vahti Satu Vuotin. Katsomoon näytti siltä, että hämmennys valtasi hieman myös kooveelaiset itsensä. Niinpä erän toisella puoliskolla vierasjoukkueen peli sekosi, ja Classic käynnisti myllytyksensä. Maalivahti Sonja Mäkinen piti vierasjoukkuetta pystyssä paraatipelastuksillaan ja torjui avauserässä peräti 16 kertaa.

Mäkinen ei voinut kuitenkaan mitään 13. peliminuutin takaiskuille. Ensin Sanni Nieminen pääsi purjehtimaan kenenkään estelemättä parhaalle vetosektorille ja vain 50 sekuntia myöhemmin Classicille tarjottiin tasoitusmahdollisuus lähivaparista, joka tuomittiin epäselvän tilanteen jälkeen pallon palautuksesta maalivahdille. Eliisa Alanko palautti ottelun normaaliin päiväjärjestykseen ajassa 15.32 viemällä ennakkosuosikit ensimmäisen kerran ottelussa johtoon.

Toisessa erässä lähellä tasoitusta

Toinen erä oli Kooveelta pelillisesti paras. Hyviä tilanteita nähtiin molemmissa päissä, ja omaa maaliaan Koovee jaksoi puolustaa tiiviisti ja uhrautuvasti.

- Toisen erän lataus oli erittäin hyvä, ja päästiin haastamaan Classic oikein kunnolla, päävalmentaja Jani Perkonmäki kehui omiaan ottelun jälkeen.

Erän puolivälissä Koovee selvitti kunnialla alivoiman, mutta heti jäähyn päättymien jälkeen Classic-kapteeni Katriina Saarinen laukoi tulisesti ottelun voittomaaliksi jääneen 4-2-osuman. Koovee nousi Jetta Uotilan illan toisella vielä maalin päähän, ja Emma Rantanen nostatti hurmosta iskemällä pallon maaliin pian tämän jälkeen. Tuomarit levittivät kuitenkin kätensä ja maali jäi hyväksymättä korkeana mailana. Eliisa Alangon maalin jälkeen erätauolle lähdettiin lukemista 5-3.

Eliisa Alanko -show niittasi loppulukemat

Ottelun lopullinen käänne tapahtui kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun Eliisa Alanko kasvatti Classic-johdon kolmeen maaliin ylivoimalla.
- Sen jälkeen meidän oli pakko avata pakettia ja omissa kolisi, kun jalka ei enää riittänyt seuraamaan omia pelureita, Jani Perkonmäki summasi viimeisen kymmenen minuutin Eliisa Alanko -show'n tapahtumat.

Loppunumerot 9-3 (3-2, 2-1, 4-0) eivät sinänsä jätä selittelyille sijaa. Salibandy on maalintekopeli, ja siinä kotijoukkue oli eilen merkittävästi vieraita parempi. Kooveelaiset voivat olla kuitenkin tyytyväisiä siihen kehitykseen, mikä omassa pelissä on tapahtunut IFT-turnauksen jälkeen.

- Kokonaisuutena 50 minuuttia erittäin hyvää peliä. Se antaa taas lisää uskoa, että oikealla tiellä ollaan, Perkonmäki tiivisti ottelun annin.

Illan hahmoja olivat kentän parhaaksi valittu Classicin Sanni Nieminen ja viiden maalin Eliisa Alanko. Vierasjoukkueesta isoimman roolin otti maalivahti Sonja Mäkinen. Mäkinen ehti pallon eteen 37 kertaa, ja muutama torjunta oli todellinen haamupelastus. Kenttäpelaajista erottuivat Kooveen parhaaksi valittu Emma Rantanen, kahden maalin Jetta Uotila sekä puolustuspäässä vahvasti paininut Janika Salonen.

Kooveen naisten edustuksen kausi jatkuu ensi lauantaina ensimmäisen kotiottelun merkeissä. Vastassa on silloin Erä III Helsingistä. Ottelu käynnistyy kello 15.45.