Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten salibandyn MM2015-kisat järjestetään Tampereella

 

Naisten salibandyn MM2015-kisat järjestetään Tampereella


Suomelle myönnetyt naisten salibandyn kymmenennet MM-kisat järjestetään Tampereella joulukuussa 2015. Tapahtumaa koskevan järjestelysopimuksen Tampere Areenalla 22.9. järjestetyssä tilaisuudessa allekirjoittivat Salibandyliiton puheenjohtaja Matti Ahde ja Tampereen kaupungin tapahtumatoimiston johtaja Perttu Pesä.

Salibandyliitto kartoitti alkuvuodesta mahdollisia kisakaupunkeja. Lopulta vaaka kallistui Tampereen eduksi.

- Vahvan ja menestyksekkään seuratoiminnan ja kaupungin yhteistyöhalukkuuden lisäksi merkittävinä tekijöinä Tampereen valinnassa olivat kisapaikkakunnan tarjoamat resurssit, kuten MM-kisojen edellyttämät hallikapasiteetit, majoitus- ja logistiikkapalvelut sekä hyvät kulkuyhteydet niin kotimaisille kuin kansainvälisille katsojille ja salibandyväelle, toteaa puheenjohtaja Matti Ahde.

Tampereen valintaa puolsi myös kaupungin halu olla mukana pitkäkestoisessa projektissa.
- Tavoitteena on luoda tamperelaisia ja lähialueen ihmisiä koskettavia liikunnallisia käytäntöjä, jotka jatkavat olemassaoloaan myös kisatapahtuman jälkeen, lisää MM2015-työryhmää vetävä Arja Kilpeläinen, joka on edustanut Suomen naisten salibandymaajoukkuetta kuudessa MM-turnauksessa vuosina 1997-2007.

MM2015-kisojen arvoiksi on valikoitunut salibandyn pelaamisen ilo ja intohimo, jonka ympärille kietoutuvat kestävän kehityksen osa-alueet sosiaalisuus, ekologisuus ja talous.
- Nämä kestävän kehityksen alueet läpileikkaavat kisamatkamme kaikkea tekemistä ja antavat meille edellytykset luoda jotain liikunnallisesti uutta ja pysyvää, Kilpeläinen jatkaa.
 
Tampereen kaupungin tapahtumatoimiston johtajan Perttu Pesän mukaan kaupungille itseisarvo ei ole pelkästään kisojen järjestäminen, vaan kisahankkeella on sekä urheilulliset että kasvatukselliset tavoitteet.
- Tässä kisaprojektissa ovat suuressa roolissa kestävä kehitys, vihreät arvot ja pelaaja- ja yleisökasvatus. Lisäksi itse kisoihin on lupa odottaa täysiä tupia muihinkin kuin finaalipeleihin, joten luvassa on mahtava urheilutapahtuma, Perttu Pesä sanoo.

Naisten salibandyn MM2015-kisat on vuonna 2009 alkaneen, Timanttiprojekti-nimeä kantavan, nais- ja tyttösalibandyn kehittämishankkeen huipennus. Salibandyliiton ja jäsenseurojen yhteisprojektin kautta salibandy on saanut runsaasti uusia naispuolisia harrastajia.

- Timanttiprojektin tavoitteena on ollut viedä nais- ja tyttösalibandyä eteenpäin, luoda lajille uudenlainen tyttöjä kiinnostava imago, saada lisää harrastajia ja muita lajin toimijoita sekä  kasvattaa lajin arvostusta huippu-urheiluna. MM2015-kisat on mitä mainioin päätepiste Timanttiprojektille ja kiitos työpanoksensa antaneille, Kilpeläinen iloitsee.

Kisajärjestäjät ovat asettaneet tavoitteeksi naisten MM-kisoissa  aiemmin saavuttamatta jääneen 0-budjetin sekä lyödä aikaisemmissa MM-kisoissa tehdyt katsojaennätykset. Taloudelliset tavoitteet vaativat hyviä yhteistyökumppaneita sekä salibandyväen yhteistyötä.
- Uskomme vahvasti, että uudenlainen lähestymistapa yhteisestä kisamatkasta yhden tapahtuman sijaan antaa myös yhteistyökumppanisopimuksille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, Arja Kilpeläinen näkee.

UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle
Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää