Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee valmiina mestaruusjahtiin

 

Koovee valmiina mestaruusjahtiin


Kooveen miesten edustusjoukkue lähtee liigakauteen 2012-2013 kovin odotuksin. Viime kauden pronssimitali oli kova saavutus kohtuullisen kokemattomalta joukkueelta, mutta alkavalla kaudella sillä ei saavuta yhtäkään ylimääräistä pistettä. Kunnianhimoinen ryhmä aikoo parantaa edellisen kauden sijoitustaan ja tavoitteena onkin podiumin korkein koroke.

-Loukkaantumishuolia on ollut, mutta syksystä lähtien lähdetään kehittämään omaa peliä eteenpäin. Runkosarjan jälkeen kaiken pitää kuitenkin olla kunnossa, arvioi joukkueen pääkäskijä Arto ”Japi” Riihimäki.

Se, ”oma peli”, josta Riihimäki puhui koko viime kauden ei ollut mitään pelkkää sanahelinää, vaan toi myös toivottua tulosta mitalin muodossa. Joukkueen peli oli sekä komeaa katseltavaa, että tulosta tuottavaa. Näin ollen on luonnollista, että joukkueen pelaajisto ja pelitapa rakennettiin tänäkin vuonna niiden teesien pohjalta.

Viime kauden pelaajistosta poistuivatkin ainoastaan maalivahti Olli Tuomarla, joka jatkaa maalivahtien valmennuksessa, sekä lajilegendaksi yltänyt puolustaja Vesa Wettervik, jolla on myös rooli joukkueen valmennuksessa. Uusia pelaajia ovat maaliruisku Tatu Eronen Josbasta, kovaotteinen hyökkääjä/puolustaja Teemu Häkkinen, joka pelasi viime kaudella Sveitsissä, puolustaja Tommi Puustinen Josbasta, sekä FBT Porista maalivahdiksi saapuva Jarkko Saastamoinen.

-Eronen on luonnollisesti erinomainen vahvistus hyökkäyspäähän. Muutkin selkeästi vahvistuksia. Uskon, että Saastamoinen haastaa juuri oikealla tavalla nuorta Joni Järviötä, kommentoi Riihimäki uusia kykyjään.

Liiga entistä tasaisempi

Salibandyliiga itsessään tulee olemaan ensi kaudella vielä edellisiäkin tasaisempi. Voimasuhteet ovat tasoittuneet vuosien saatossa ja pudotuspeleihin on hamuamassa ainakin kymmenen varsin varteenotettavaa ehdokasta. Toisaalta ihan terävimmän kärjen haastaminen vaatii todella paljon:

-Liigan voi periaatteessa jakaa kolmeen osaan tason perusteella ja onhan toki vaarana, että korkein kolmannes karkaa. Kuitenkin viime kaudellakin pudotuspelipaikasta pelattiin ihan runkosarjan loppuun saakka. Voimasuhteet ovat kuitenkin tasaisemmat kuin viime kaudella, tietää Riihimäki.

Liiga tullee siis olemaan tasainen ja sai tänä vuonna muutaman nimekkään paluumuuttajan nostamaan sarjan tasoa entisestään. Tietynlaista ajattelumallin muutosta on myös ilmassa, kun joukkueet pyrkivät luomaan laadukkaan kokonaisuuden, pelkästään laadukkaan ykkösketjun sijaan. Aktiivisuus tulee olemaan trendi useammassa joukkueessa ensi kaudella ja se vaatii alati laajemman rosterin käyttöä.

Riihimäki näkee, että Koovee ja SPV olivat viime kaudella ne joukkueet, joilla oli käytössään jatkuvasti 17-18 pelaajaa per peli. Tuloksiakin syntyi, kun toinen nappasi seuralleen ensimmäisen suomenmestaruuden ja toinen ensimmäisen sm-mitalin.

-Eiköhän ne kärkijoukkueet löydy tänäkin vuonna tuosta viime kauden mitalikolmikosta, suostuu Riihimäki valoittamaan omaa näkemystään tulevasta mitalikolmikosta.

Loukkaantumisista harmia

Alkukauden Kooveen miehistöstä puuttuu tärkeitä palasia, koska käytännössä koko viime kauden ykkösketjuna toiminut Mikko Immonen-Paul Kotilainen-Marko Lahtinen ei ole tällä hetkellä käytettävissä. Immosella ja Kotilaisella on pelaamista ja harjoittelemista haittaavat vammat. Kotilainen nähtäneen kaukalossa Immosta aiemmin, muttei kuitenkaan sarja-avauksessa. Lahtinen suorittaa oppisopimustaan ja on käytettävissä vasta joulun tienoilla. Lisäksi Eronen ei ole vielä ihan täydessä iskussa, vaikka kaukalossa nähtäneenkin lauantaina.

Loukkaantumiset ovat omiaan heikentämään joukkueen iskukykyä, mutta päävalmentaja Riihimäki näkee asiassa myös toisen puolen:

-Odotan selkeää läpimurtoa esimerkiksi huikean kevään pelanneilta Miro Lehtiseltä, sekä Lassi Ylisiuruselta. Toisekseen viime kauden profiilipelaajien kuten Eemeli Salinin, Lasse Salmisen, Tapio Kinnusen ja Järviön tulee jatkaa omalla tasollaan ja tietysti parantaa entisestään.

Tulevan kauden Koovee on siis iskukykyinen nippu, jolla on mahdollisuus mennä pitkälle ja vielä vähän edemmäs. Joukkueen taistelu kullasta ja kunniasta alkaa tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa hallitsevan mestarin SPV:n Seinäjoella.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää