Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee aloittaa pudotuspelit perjantaina Espoossa

 

Koovee aloittaa pudotuspelit perjantaina Espoossa


Kooven miesten edustusjoukkue aloittaa pudotuspeli-urakkansa perjantaina klo 18.30 Tapiolan urheiluhallissa pelattavassa ottelussa. Oilers on Kooveelle viime kaudelta tuttu pudotuspelivastustaja ja vierasjoukkueella on varmasti näyttämisen halua viime kauden pettymyksen vuoksi.

Oilers sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja omaa kotiedun pudotuspeleissä.  Kotijoukkue pelasi varsinkin joulun jälkeisen puoliskon erittäin vakuuttavasti häviten ainoastaan runkosarjan viimeisen kamppailun Classicille. Espoolaiset saivat tälle kaudelle uuden valmentajan, kun Akseli Ahtiainen vetäytyi tehtävästä ja tilalle asettui Mika Heinonen. Heinonen onkin puristanut pelaajistostaan varsin paljon irti, joka on näkynyt myös joukkueen nousujohteisissa otteissa. Oilers nojaa vahvaan palloliseen osaamiseen ja on myös vahva pallottoman liikkeen suhteen. Joukkue muistuttaa paljon vastustajaansa Kooveeta, joka asettaa sarjalle vielä mielenkiintoisemmat lähtöasetelmat.

Oilersin pelaajisto on osittain varsin kokenutta ja toisaalta espoolaisilta löytyy myös nuoria pelimiehiä, joilta voidaan odottaa hyvää panosta myös pudotuspeleissä. Joukkueen ykköstähti on helmikuun kuukauden pelaajaksi valittu maajoukkuepuolustaja Oliver Wardi. Maalilla Niko Nordström on pelannut koko lailla varman kauden. Hyökkäyspelissä Jussi Piha ja Oscar Hänninen tuovat kokemuksen takaamaa varmuutta. Casper Pfitzner, Perttu Pajukoski, Sylvester Raikamo ja Matias Kaartinen ovat tulevaisuuden nimiä ja jo osoittaneet oman osaamisensa liigatasolla.

Koovee lähtee sarjaan viime vuotta valmiimpana

Vierasjoukkue Koovee putosi viime vuoden pudotuspeleissä juuri Oilersille lukemin 3-0. Silloinkaan erot eivät olleet suuria, mutta espoolaiset saivat puristettua enemmän irti itsestään. Tänä vuonna Koovee on osoittanut, että se voi haastaa minkä tahansa joukkueen sarjassa. Joukkue ei koko runkosarjan aikana vaipunut edes kahden ottelun tappioputkeen. Kooveen vauhdikas pelityyli on herättänyt ihastusta kauden mittaan ja pudotuspelien alla kukaan ei enää epäile joukkueen iskukykyä. Tähän asti joukkue on sisäistänyt Arto Riihimäen pelitaktiset näkemykset varsin esimerkillisesti ja tulevina viikkoina oman systeemin noudattaminen nousee yhä tärkeämmäksi teesiksi. Ensimmäinen ottelu pelataan vieraissa, joka tuo Oilersille hienoisen edun ottaen huomioon Kooveen kovan kotikunnon.

Kooveen maalilla ovat esiintyneet kauden mittaan nuori Joni Järviö ja uraansa lopetteleva Olli Tuomarla. Järviölle on tähän asti siunaantunut enemmän vastuuta ja  pudotuspeleissä tähän tuskin tulee muutosta. Puolustuksessa läpimurtokauden ovat tehneet jykevä, sekä kokoisekseen varsin hyvin pallollisena viihtyvä Tapio Kinnunen ja erittäin liukasliikkeinen Eemeli Salin. Lauri Hannelius ja Valtteri Sainio ovat myös omaksuneet uuden pelityylin hyvin ja näyttäneet omaa osaamistaan pelillisinä johtajina. Hyökkäyksen kruununjalokivi on ollut tällä kaudella vielä juniori-ikäinen Mikko Immonen. Immonen on ollut vaarallinen illasta toiseen ja pelannut upeasti yhteen Marko Lahtisen ja Paul Kotilaisen kanssa. Miro Lehtiselle ja Lasse Salmiselle uusi pelityyli on myös sopinut varsin hienosti. Pudotuspeleissä kovempaa panosta voidaan odottaa varsinkin aina täysillä pelaavilta Tomas Sladkylta, sekä Henri Mäenpäältä.

Valmentajat vastakkain
Heinonen vs. Riihimäki
Ensimmäisen ottelun merkitys?
Heinonen:
-En niinkään suurena. Kolme täplää tarvitaan, kuten sanoin valintatilaisuudessa. Tässä sarjassa ei ole ennakkosuosikkia ja voi käydä miten vaan.

Riihimäki:
-Hyvä lähtö, vierasvoitto ja kotietu meille. Sarja tullee olemaan pitkä, mahdollisesti viisi peliä nähdään. Kolme voittoa tarvitaan joka tapauksessa

Poissaolot?
Heinonen:
-Ei tällä tietoa ketään.

Riihimäki:
-Ei ketään, kun Immonenkin on palannut ruotuun.

Vastustajan vahvuudet?
Heinonen:
-Tasaisen vahva ryhmä. Hyvää salibandya pelaavat. Vähän erilainen karvaus on kuin muilla, eli niin sanottu pulssikarvaus. Tasainen ryhmä, joka on mennyt eteenpäin tällä kaudella.

Riihimäki:
-Löytyy maajoukkuepelaajia ja tiettyä johtajuutta. Koko lailla samat vahvuudet, kuin meillä. Erittäin aktiivinen joukkue pallon kanssa ja ilman. Ratkaisuvoimaa riittää.

Kenen vastustajan pelaajan/pelaajien arvioit nostavan tasoaan juuri pudotuspeleissä?
Heinonen:
-Musta tuntuu, että on tasainen eikä ole mitään supertähtiä, kuten ei meilläkään.

Riihimäki:
-Ei niiden tarvitse hirveästi nostaa ja toivotaan, ettei kovin moni nostakaan. Leveä materiaali heilläkin.

Ensimmäisen ottelun kulminaatiopisteet?
Heinonen:
-Varmaan se ratkaisee miten saadaan pudotuspeli-mentaliteetti esille. Runkosarja on eri juttu, nyt pitää parantaa.

Riihimäki:
-Ottelun alussa todennäköisesti vähän katsellaan koko sarjan suuntaa. Alku siis näyttää mihin mennään, ?Havaijiin? vai puolen kentän karvaukseen? Fyysisen pelin linjauskin nähdään heti alussa.

Montako peliä ottelusarjassa nähdään?
Heinonen:
-Vaikea sanoa tässä sarjassa, joten vastaan diplomaattisesti 3-5.

Riihimäki:
-En osaa sanoa, eikä meillä ole varsinaisia toiveita. Meille riittää kolme, mutta on ihme jos menee kolmesta poikki. Tasainen sarja ja uskon, että pelataan enemmän, kuin kolme ottelua.

Terveisiä vastustajalle?
Heinonen:
-Pidetään yllä rehtiä urheiluhenkeä ja parempi voittakoon.

Riihimäki:
-Pelataan hyvä, tasainen ja hyvävauhtinen pudotuspelisarja. Ollaan varmasti valmiimpia, kuin viime vuonna.

Ottelusarjan ohjelma:
9.3. klo 18.30 Oilers - Koovee Tapiolan UH
11.3. klo 18.30 Koovee - Oilers Spiral Salit
14.3. klo 18.30 Oilers - Koovee Tapiolan UH
16.3.klo 18.30 Koovee - Oilers Spiral Salit (tarvittaessa)
18.3.klo 17.30 Oilers - Koovee Tapiolan UH (tarvittaessa)

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää