Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee otti tärkeän voiton Erästä

Miesten edustusjoukkue otti tärkeän 7-3(3-1,2-0,2-2) kotivoiton Erästä. Näin ollen Koovee kavensi eroaan sarjan kärkinelikkoon. Voitto myös jatkoi kotijoukkueen erinomaisten kotiotteluiden sarjaa. Tähän mennessä joukkue ei ole hävinnyt yhtään peliä kotonaan.

Ottelun alku oli pääosin vierasjoukkueen halussa kotijoukkueen hiukan varovaisemman pelitavan vuoksi. Erä piti palloa Kooveeta enemmän ja iski myös ottelun avausmaalin ajassa 4.22. Tomi Palin löi pallon maaliin hyvin rakennellun tilanteen jälkeisestä reboundista. Kotijoukkue sai kuitenkin pikkuhiljaa juonesta kiinni. Tapio Kinnunen avasi laitaan pitkän pallon Miro Lehtiselle, joka jatkoi "lättysyötöllä" takatolpalle. Konkari Lasse Salminen ei moisesta paikasta erehtynyt ja tilanne tasoittui lukemiin 1-1.

Vierasjoukkue hallitsi edelleen palloa, mutta kotijoukkue iski seuraavankin maalin. Asialla oli tuttu tutkapari Marko Lahtinen ja Mikko Immonen. Immonen sai pallon vastustajan hyökkäyspäässä ja syötti nopeasti Lahtiselle, joka jatkoi nopeasti takaisin. Tupla-pelaaja Immonen ei erehtynyt tälläkään kertaa pallon oikeasta sijoituspaikasta. Valtteri Sainio toimi seuraavan maalin kapellimestarina heittäen komean lätyn maalin läheisyyteen karanneelle Lahtiselle, joka ei paikasta erehtynyt. Erä oli alkuun pallollisesti hieman hallitsevampi, mutta Koovee rankaisi paremmin paikoista ja piti pakkansa kasassa.

Toinen erä kotijoukkueen täydellistä hallintaa

Toinen erä oli kotijoukkueelle lähes täydellinen. Ainoana parannettavana asiana voidaan pitää maalintekoa, koska kotijoukkue onnistui ainoastaan kahdesti. Toisaalta Joni Järviön ei tarvinnut torjua yhtäkään laukausta. Kooveen erän ensimmäisen iski Immonen, luikerreltuaan hyökkäysalueen keskustaan laidalta. Maalia edelsi kotijoukkueen komea pallonsiirtely, jossa viimeisen syötön antoi puolustaja Sainio. Seuraavassa maalissa esittäytyi kotijoukkueen palloton ylivoima, kun Lahtinen karvasi pallon pois Sami Lahtiselta ja syötti Paul Kotilaiselle maalin kulmalle. Kolmanteen erään lähdettiin siis 5-1- lukemista.

Kolmanteen erään vierasjoukkue tuli huomattavasti kovemmalla sykkeellä ja se aiheutti suuriakin ongelmia Koovee-nivaskalle. Vieraiden ensimmäinen kavennus tuli kohtuullisen helpolla laukauksella puolesta kentästä. Tekijänä toimi Pekka Ahonen. Jussi Kosola iski seuraavan maalin ajassa 48.19 Tommi Aron mainiosta syötöstä. Aikaa oli vielä yli kymmenen minuuttia ja kotijoukkueen pakka vaikutti hajoavan käsiin ja vierailla oli useita vaarallisia tilanteita, joissa he kuitenkin epäonnistuivat. Päävalmentaja Arto Riihimäki otti kuitenkin aikalisän ajassa 53.10 ja sai herätettyä joukkueensa mukaan peliin. Erä ei enää saanut otetta pelistä ja Lehtinen pääsi iskemään tyhjiin Järviön syötöstä kaksi minuuttia ennen pelin loppua. Loppulukemat 7-3 taiteili päivän hattutemppuilija Immonen komealla rangaistuslaukauksella.

-Vähän eri tavalla lähdettiin peliin, hiukan varovaisemmin. Pelisuunnitelma piti hyvin kaksi erää, vaikka pelin tempo oli alhainen. Kolmas erä olikin sitten haastava, kun pelin tempo nousikin yhtäkkiä huimasti. Ei tässä pelissä hätää ollut, eikä näitä pelejä olla hävitty ainoastaan kolmella päästetyllä maalilla tähänkään asti, arvioi päävalmentaja Riihimäki ottelun kokonaiskuvaa.

Taistelu kotiedusta jatkuu

Koovee paransi tänään asemiaan taistelussa pudotuspelien kotiedusta. Kotietu olisi erinomaiselle kotijoukkueelle mitä erinomaisin lahja upeasta kaudesta, mutta se edellyttää hyvin otteiden jatkumista. Ratkaisijat löytyivät tänään tutulta rintamalta ja suuremmassa kuvassa muidenkin ketjujen tulisi nostaa tasoaan. Muiden ketjujen haittana on toki ollut erinäiset loukkaantumiset ja osalla pelaajista on ollut kuukaudenkin tauko tosipeleistä. Joukkueella on erinomainen mahdollisuus näyttää osaamista televisiokameroiden ja hurmiollisen vierasyleisön edessä, kun Koovee matkaa perjantaina Loviisan Torin vieraaksi.

-Muissa ketjuissa pelaajat ovat vaihtuneet viime aikoina tiuhaan loukkaantumisten vuoksi ja yhteen hitsautuminen vie taas aikaa. En näe niissä mitään ongelmaa, vakuutti Riihimäki.

-Yksi asia jäi kuitenkin hiertämään tämän ottelun tiimoilta, kun seuran oma juniorivalmentaja oli valitsemassa Veikkauspörssin pisteitä ja jätti seuran oman juniorin palkitsematta, vaikka Immonen oli selkeästi ottelun ratkaisupelaaja. Täysin päätöntä touhua, Riihimäki jyrisi.