Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveelle vieraita Espoosta

 

Kooveelle vieraita Espoosta


Miesten edustusjoukkue saa maanantaisessa salibandyliigan ottelussaan vastaansa Espoon Oilersin. Joukkueet pitävät hallussaan liigan sijoja 5. ja 6. kotijoukkueen ollessa kaksi pistettä edellä. Oilers voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen täpärästi lukemin 7-6, mutta sen jälkeen molempien joukkueen otteet ovat muuttuneet.

Vierasjoukkue menetti kauden alla merkittävän määrän vanhoja sotaratsujaan, joka on tietysti tarjonnut nuoremmille tekijöille yhä enemmän vastuuta. Tästä ei ole kuitenkaan muodostunut minkäänlaista ongelmaa, vaan nuoriso on vastannut haasteeseen erinomaisesti. Joukkueen pelityyli vastaa paljolti Kooveen modernin liikevoittoista salibandya ja siihen joukkueesta löytyy oikeanlaiset pelimiehet. Ainoana ongelmana on olut ajoittaiset ailahtelut ja se, että puolustus ei ole ihan liigan terävintä kärkeä.

Maalille asetettaneen Niko Nordström, joka on monesti aiheuttanut päänvaivaa Koovee-hyökkäykselle. Puolustuksen ehdoton johtaja on Oliver Wardi. Hyökkäyspäästä olisi helppo nostaa useampikin nimimies esille, mutta tällä kaudella kovimmassa huudossa ovat olleet Casper Pfitzner ja Matias Kaartinen, joista jälkimmäinen on yksi kovimmista omassa ikäluokassaan koko salibandymaailman tasolla. Erikoisuutena voidaan pitää sitä, että Onni Piiparinen palaa ´Öljymiesten´ paitaan yhden ottelun sopimuksella. Joukkuetta valmentaa Mika Heinonen.

Kotijoukkueella mahdollisuus täyttää tavoitteensa

Kooveen syyskauden tavoitteena oli ottaa viisi voittoa viidestä viimeisestä ennen joulutaukoa. Tällä hetkellä ´plakkarissa´ on jo neljä perättäistä voittoa. Kotona ei ole tullut vielä yhtään tappiota syyskaudella ja tällöin voittoa voidaan hyvällä syyllä odottaakin. Tämä ajattelumalli on taasen se ainoa syy miksi tavoite voi vielä vesittyä. Kooveen tulee pelata omilla vahvuuksillaan. Hyvällä liikkeellä. Puolustuksen tulee toimia yhtä nöyrästi, kuin viime peleissä, vaikka Joni Järviön vire onkin ollut erinomainen. Ratkaisijoita löytyy useammasta ketjusta ja peli-ilo paistaa Inariin asti.

Veräjänvartija voidaan päätellä jo edellisestä kappaleesta. Puolustuksen rivit ovat olleet viime peleissä tarpeellisen tiiviit ja varsinkin kapteeni Lauri Hannelius on erinomaisessa vireessä. 300 ottelua pelannut Vesa Wettervik on edelleen yhtä kiihkeä, kun nuorempanakin. Hyökkäyksen ulkomaanapu Tomas Sladky on onnistunut viimeisissä neljässä pelissä sillä tasolla mitä mieheltä voidaan odottaa. Puhumattakaan Petteri Hulkosta ja Mikko Immosesta. Joukkuetta valmentaa Ikeasta jouluostoksilta tavoitettu Arto Riihimäki.

Valmentajat vastakkain
Heinonen vs. Riihimäki
Lähtökohdat?
Heinonen:
-Ihan tasaista. Aika samoilla sijoilla ollaan sarjassa. Viime kausina kohdattu monesti mm. pleijareissa ja tasaista on ollut aina. Miten vain voi päättyä.

Riihimäki:
-Viimeinen peli ennen taukoa ja viimeinen puuttuva voitto, että olisi 5/5. Voittoputkessa ollaan ja kotona oltu vahvoja, mutta ei ole mitään varaa ruveta leijumaan. Aktiivisuudesta lähdetään.

Poissaolot?
Heinonen:
-No nyt saa nähdä saadaanko edes kolmea kenttää pelaajia. Saadaan kuitenkin Piiparinen yhden ottelun sopimuksella, joka on yleensä kurittanut Kooveeta.

Riihimäki:
-Tapio Kinnunen, Marko Lahtinen ja Nico Andersson.

Vastustajan vahvuudet?
Heinonen:
-Muuttui tälle kaudelle. Samantyylinen, kuin mekin. Vauhtia on luvassa. Riippuu nyt sitten saadaanko me tarpeeksi pelaajia kasaan. Kliseisesti pienet asiat ja virheet ratkaisee.

Riihimäki:
-Pelaa samoin kuin me. Sopiva, nuori ja aktiivinen joukkue. Tekee paljon maaleja. Nordström onnistunut hyvin varsinkin meitä vastaan. Hyvin liikkuva joukkue.

Ottelun kulminaatiopisteet?
Heinonen:
-Meidän puolustuspeli. Virheiden määrä omalla alueella. Yleensä tehty tarpeeksi maaleja, mutta oma pää ratkaisee.

Riihimäki:
-No perinteisesti omasta pelistä lähdetään. Poria vastaan lähdettiin hiukan eri lailla ja nyt taas Oilersia vastaan omalla tavalla. Kaiken tulee mennä nappiin. Edessä tiukka vääntö ja maalit ratkaisee. Kehikon eteen meillä on laittaa kuuma veskari.

Molemmilla joukkueilla nuoret pelaajat ovat kantaneet hyvin vastuuta, oliko tämä ajatuksissa jo ennen kauden alkua?
Heinonen:
-Viime kauden jälkeen lähti paljon vanhoja pelaajia ja nyt ollaan saatu nuoria tilalle. Ei ole ollut vaihtoehtoja, kun ei onnistuttu kesällä kaupoissa. Toisaalta seuran omille hyville nuorille pitää antaa mahdollisuus. Tulijoitakin toki täytyy olla jos menestystä havittelee.

Riihimäki:
-Kyllä se oli. Tehtiin itse tietoinen muutos. Ehkä se oli näin myös Oilersilla, vaikka osa pelaajista tosiaan lähtikin esimerkiksi ulkomaille. Tässä vaiheessa on toiminut.

Terveisiä vastustajalle?
Heinonen:
-Ottakaa se Piiparinen kiinni, niin saatatte onnistua.

Riihimäki:
-Pelataan hyvä ja vauhdikas ottelu ja katsotaan mitä pukki tuo jouulahjaksi.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää