Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Classic ja Koovee paikallispelissä torstaina

 

Classic ja Koovee paikallispelissä torstaina


Miesten edustusjoukkue kohtaa torstaina paikallisvastustaja Classicin Tampere-areenalla klo 18.30 alkaen. Kotijoukkue Classic majailee liigassa toisena, kun taasen Koovee on sarjassa viidentenä. Ottelusta voidaan odottaa varsin yleisöystävällistä, kun Classic on osunut tällä kaudella 51 kertaa seitsemässä ottelussa ja Koovee 50 kertaa kuudessa ottelussa.

Classic on vakuuttanut viime kausina varsinkin runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä seinä on tullut vastaan tavalla tai toisella. Joukkue on varsin kokenut, vaikkakin höystettynä muutamalla lupaavalla kaverilla ja rosterista löytyy maailmanmestareita, niin nuorten kuin aikuistenkin tasolta. Classicin hyökkäyspeli on ajoittain liigan komeinta katseltavaa. Tähän asti joukkueen menestyksen tiellä on ollut puolustus- ja maalivahtipelin hiukan heikompi taso. Lisäksi kauden puolessa välissä on usein tullut notkahdusta, jota ei olla saatu korjattua pudotuspeleihin mennessä. Tähän syynä saattaa olla se, että joukkueesta löytyy kyllä yksilöitä, mutta yhteen hitsautuminen ei ole aina onnistunut suurehkon vaihtuvuuden johdosta. Seurana Classic on onnistunut liigan parhaiten lajin tuotteistamisessa ja luonut omalta osaltaan kauaskantoista salibandykulttuuria.

Maalivahtiosastolle kotijoukkue nappasi tälle kaudelle viime vuosina vierasjoukkueen maalilla viihtyneen Pekka Niemisen. Puolustusta johtaa oikeutetusti maajoukkueen vakiokasvo Mika Savolainen. Hyvän tuen Savolaiselle antavat Matti Vapaniemi ja ex-Koovee Janne Lamminen. Nico Salo ja Krister Savonen ovat suomalaisen salibandyn superlupauksia. Hyökkäykseen joukkueella on asettaa koko liigan kovin pistelinko Lassi Vänttinen. Tälläkin kaudella Vänttisen tehot ovat seitsemässä pelissä jo 10+8. Vikkelä Ilkka Mäkipää ja kokenut Vesa-Matti Virtanen ovat myös elintärkeitä hyökkäykselle. Jami Manninen ja Veli-Matti Luukko ovat aiempia kausia pienemmässä roolissa, mutta heitäkin voi pitää vaarallisina. Kotijoukkuetta voidaan pitää hienoisena ennakkosuosikkina otteluun. Joukkuetta valmentaa Ray Backman.

Vierailla näytön paikka

Ennen kauden alkua kohistiin Kooveen pelaajien joukkopaosta paikallisvastus Classicciin. Erinäisiä teorioita esitettiin, mutta todellisia syitä siirtoihin tuskin tietävät muut kuin asianosaiset. Vierailla onkin nyt eräänlainen näytön paikka. Koovee on jo osoittanut, että pystyy pelaamaan näyttävää ja ajoittain tappavan dominoivaa salibandya, eikä kritisoijia ole esiintynyt enää niin paljoa, kuin pari kuukautta sitten. Paikallisottelussa on aina oma värinänsä ja uskon, että molemmat joukkueet syttyvät tapahtumaan ihan toden teolla. Tunnelmastakaan tuskin tarvitsee huolehtia. Kaikkiaan vierailla on haastajan asemassa hyvät asetelmat taistella voitosta alusta loppuun asti. Omalla hyvällä liikkeellä voidaan aiheuttaa harmaita hiuksia kotijoukkueen vähemmän terävälle jalalle. Classicilla on kuitenkin sen verran vaarallinen hyökkäys, että huolimaattomuksiin ole varaa. Vaikka maalintekovoimaa löytyy omasta takaa, niin sitä löytyy myös toisesta päästä.

Maalille vierailla on heittää joko kokenut Olli Tuomarla tai erinomaisesti esiintynyt Joni Järviö. Järviö pelasi ainakin lauantaina varsin vakuuttavasti koko ottelun. Eemeli Salin tuo puolustukseen mielenkiintoisen nopean ja fyysisen elementin. Mikko Stenforsin tyylikäs ote peliin on myös huomion arvoista. Lauri Hannelius johtaa puolustusta henkisesti, mutta Valtteri Sainio ollut tähän asti tärkein pelillinen silta puolustuksen ja hyökkäyksen välillä. Edellisessä ottelussa joukkueesta löytyi peräti kolme hattutempun tekijää. Lasse Salminen palasi komeasti loukkaantumisen jälkeen ja 2/3 maaleista oli erittäin komeaa katseltavaa. Paul Kotilainen on myös saanut oman pelinsä uomiinsa. Marko Lahtinen johtaa koko liigan maalipörssiä 11 maalillaan ja on tehnyt maaleja melko luovasti lähes jokaisessa ottelussa. Jotta pelkät maalintekijät eivät olisi aina eetterissä on hyvä muistuttaa, että Henri "Killi" Mäenpään kaltaisten pelaajien pyyteetön työ on elintärkeätä joukkueen menestyksen kannalta. Vieraita "nuoriso-ohjaa" itsekin ikinuori Arto Riihimäki.

Valmentajat vastakkain
Backman vs Riihimäki
Lähtökohdat?
Backman:
-Tuloksellisesti hyvä alku ollut. Voittoja tullut sopivasti. Harjoittelu on vielä vähän rikkonaista, koska viisikot elävät edelleen.

Riihimäki:
-Vaikea vastus tosin onpa meidänkin peli parantunut. Viime peli oli aktiivinen ja hyvä loppuun asti. Vastustajan ykkösketju on äärimmäisen vaarallinen.

Poissaolot?
Backman:
-Mikko Leikkanen ja Teemu Jaakkola

Riihimäki:
-Vaikea sanoa. Pikkuvaivoja riittää. Pari kuumeistakin vielä.

Vastustajan vahvuudet? Vastustajan vaarallisin pelaaja tällä hetkellä?
Backman:
-Tehnyt hyvällä prosentilla maaleja ja hyödyntänyt paikkansa. Parin pelaajan voimin mätetty maaleja. Vaarallisin on tällä hetkellä Marko Lahtinen, jolla tuntuu kaikki onnistuvan.

Riihimäki:
-Hyökkäyspään peli on hyvää. Kokemusta löytyy ja ratkaisijoita löytyy moneen lähtöön. Tuskin peli kuitenkaan mitään rutiinia vielä, kun vaihtuvuutta on ollut. Vänttinenhän se. Joidenkin pelaajien suhteen on mietitty hiukan erityishuomiota.

Ottelun kulminaatiopisteet?
Backman:
-Omaa peliä miettien ehjä 60 minuuttinen. Pelin taso on ailahdellut. Peräänkuuluttaisin tasaisuutta otteissa.

Riihimäki:
- Oma peli tulee saada kulkemaan. Ei saa antaa tilaa, eikä aikaa. Pitää olla aktiivisin. Ollaan varmaan tällä hetkellä enemmän joukkue.

Vaihdoitte kauden alla pelaajia "päikseen". Terveisiä vastustajan valmentajalle?
Backman:
-En osaa muuta sanoa, kuin, että tervetuloa Kalevaan. Pelaajat elävät omaa elämäänsä ja jos joku homma ei toimi, niin sitten vaihdetaan maisemaa.

Riihimäki:
-Ei ole valmentajalle mitään, mutta Vänttiselle sen verran, ettei huitoisi sillä mailalla niin paljoa ja ottaisi ihan rauhassa.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää