Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loviisa saapuu Kooveen vieraaksi

 

Loviisa saapuu Kooveen vieraaksi


Koovee hyppää takaisin salibandyliigakarusellin kyytiin jälleen lauantaina, kun vastustajaksi astelee Loviisan Tor. Vieraat ovat olleet yksi kauden positiivisimmista onnistujista tähän asti. Ottelusta voidaan odottaa mielenkiintoista kamppailua, kun huomioidaan, että toinen joukkue on pääasiassa levännyt pari viikkoa ja toinen kohtasi hallitsevan mestarin SSV:n samalla viikolla venyen mainioon 2-2-tasapeliin.

Loviisan Tor on eksoottisuudessaan mielenkiintoinen lisä salibandyliigaan. Joukkue tulee melko pieneltä paikkakunnalta, josta on myös jalostunut kohtuullisen suuri määrä suomalaisia huippupelaajia salibandykartalle. Pienellä paikkakunnalla joukkuetta myös seurataan kovemmalla intensiteetillä ja se tullaan todennäköisesti näkemään myös Spiral-hallin katsomossa tulevana lauantaina. Tor palasi viime kaudella liigaan ja osoitti, että joukkue pärjää sarjan vauhdissa siinä missä muutkin. Suuria muutoksia runkoon ei ole tullut, vaikkakin Tor hankki muutaman divarissa kunnostautuneen listoilleen. Joukkueen pelityyli on melko puolustusvoittoinen ja joukkue pelaa tehokasta vastahyökkäyspeliä. Kokeneet ja taitavat hyökkääjät pystyvät ratkomaan otteluita jos vastustaja ei ole tilanteessa ajan tasalla. Lauantaina siis kohtaavatkin kaksi melko erilaisiin pelityyleihin nojaavaa joukkuetta.

Maalin suulle joukkueella on asettaa kovalla prosentilla tähän asti torjunut Teemu Kortelainen. Puolustus koki kovia jo ensimmäisessä ottelussa, kun Pekka Palomäen ura katkesi harmilliseen loukkaantumiseen. Niirasen veljeksistä nuorempi, eli Niklas Niiranen on päässyt jo melko hyvään vireeseen salibandyliigassa ja on puolustuksen kantavia voimia kentän molemmissa päissä. Liigan jäähypörssiä johtava Tuomas Savukoski ja Juuso Meriläinen takaavat puolustuksen laadullisuutta. Hyökkäystä johtaa ansaitusta monissa liemissä keitetty taitoniekka Joni Niiranen. Joukkueen tämän kauden pistehai on kuitenkin ollut Andreas Hietala ja hänet kannattaakin merkata vaikeasti kiinniotettavien kastiin. Peik Salminen tuo kokemuksellaan ja taidoillaan oman vaarallisen lisänsä joukkueen kalustoon. Joukkuetta valmentaa salibandypersoona Iiro Parviainen.

Kotijoukkue luottavaisena tauon jälkeen

Kotijoukkueella on ollut kymmenen päivää aikaa sekä harjoitella kovaa, että nuolla mahdollisia haavoja pitkää kautta ajatellen. Kausi on tähän asti sujunut varsin vaihdellen uuden pelitavan vuoksi. Paljon positiivista on ollut havaittavissa ja monilta osin joukkueen peli on ollut juuri sellaista, kun sen valmennusjohdon mietteissä pitikin olla. Joukkuehenki on osoittautunut varsin vahvaksi, kun joukkue on kamppaillut moneen otteeseen voitosta aina viimeiseen vihellykseen saakka. Puolustuspelaamisessa on edelleen petrattavaa, vaikka edellisessä ottelussa omaan maaliin upposi jo aiempaa vähemmän. Huolimattomuusvirheiden poiskitkeminen ja vastustajan pelitapaan mukautuminen, unohtamatta oman pelitavan noudattamista, näyttelevät tärkeää osaa tässä kamppailussa.

Maalivahtiosastolle kotijoukkueella on tarjolla kaksi vaihtoehtoa. Olli Tuomarlan otteet ovat ajoittain vaihdelleet ja Joni Järviö on tilaisuuksien tullen täyttänyt tonttinsa varsin hyvin. Varsinaista aloittajaa on vaikea sanoa varmasti tässä vaiheessa. Puolustuksesta on poissa ainakin Vesa Wettervik. Valtteri Sainio on aloittanut kautensa vakuuttavasti puolustuksessa ja peliä avaava rooli sopii "Vadelle", kuin nenä päähän. Tapio Kinnunen voisi yhden ottelun tauon jälkeen väläyttää "ruoskaansa" kotikatsomon iloksi. Valmennusjohdon ja salibandy-yleisön iloksi joukkueen "karpaasi" Aapo Mutanen palasi, kuin palasikin Suomen maastohiihtomaajoukkueen Italian-leiriltä lauantain otteluun. Marko Lahtinen on vakuuttanut illasta toiseen ja muuta ei sitten tältäkään viikonlopulta voida odottaa. Nuoriso on osoittanut vahvaa vastuunottoa ja hyvä niin jatkoakin ajatellen. Vieläkin penään Tomas Sladkylta lisätehoja, vaikkakin miehen arvo puolustussuuntaan on myös erittäin suuri. Joukkuetta (pää)valmentaa Arto Riihimäki.

Valmentajat vastakkain
Parviainen vs. Riihimäki
Lähtökohdat otteluun?
Parviainen:
- No, pienellä ryhmällä ollaan jouduttu operoimaan, mutta tulokset ovat olleet tyydyttäviä.Vähän näyttäisi olevan valon pilkahduksia toipumisten suhteen. Ja alla tietty hyvä SSV-peli, joten innolla ollaan tulossa.

Riihimäki:
-Sinänsä hyvät, että ollaan saatu huilata ja kaveri on pelannut. Toisaalta kaveri on pelannut hyvin ja siitä viimeisimpänä osoituksena tasuri SSV:tä vastaan.

Poissaolot?
Parviainen:
- Lauantaista vielä paha sanoa, muutama kysymysmerkki on. Varmuudella Pekka Lindgren ja Aigars Belasovs. Palomäenhän ura päättyi jo avauspelissä.

Riihimäki:
-Ei toistaiseksi muita, kuin Wettervik, jolla on nestettä polvessa.

Vastustajan vahvuudet?
Parviainen:
- Raikkaus. Monasti  "vanhat jarrut" hidastavat kehitystä ja näin on saattanut KooVeellakin olla? Nuoret ovat pirun taitavia. Loppu tulee aikanaan pelaamalla.

Riihimäki:
-Loviisaa ollaan seurattu muutamaankin otteeseen ja pelityyli on melko passiivinen. Jos itse passivoidutaan ja annetaan vastiksia, niin tulee ongelmia. Matalalla karvilla pelaavat ja iskevät sitten hyvin ja vaarallisesti vastaan.

Oletetut ottelun kulminaatiopisteet?
Parviainen:
- Kotijoukkueen liikkeeseen vastaaminen ja toisaalta se ei saa mennä juoksukilpailuksikaan. Kyllä näitä pääsääntöisesti puolustamalla voitetaan vielä. Maalivahdit ja erikoistilanteet ovat nykyään todella isossa osassa.

Riihimäki:
-Oma hyvä peli ja se, ettei jäädä mukavuusalueelle odottelemaan. Liike ja aktiivisuus sekä se, ettei lähdetä vastustajan peliin mukaan, vaan keskitytään omiin vahvuuksiin.

Terveisiä vastustajan valmentajalle?
Parviainen:
- Artsi on tehnyt hyvää työtä jo pitkään ja varmasti omalle motivaatiolle oli tärkeää joukkueen uudistuminen.

Riihimäki:
- Ei tule mitään mieleen.

Koovee-Loviisa 22.10. klo 17 Kaukajärven Spiral-hallissa

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää