Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Classicin salibandynaiset varmistivat lohkovoiton Champions Cupissa

Classic selvitti Champions Cupin lohkovaiheen puhtaalla pelillä voittaessaan sveitsiläisen Red Ants Rychenbergin 6-3 (2-1, 1-2, 3-0).

Vuosi takaperin joukkueet kohtasivat Euro Floorball Cupin pronssipelissä, jossa tamperelaiset jätettiin neljänneksi. Joukkueilla on vielä mahdollisuus kohdata uudelleen mitalipeleissä.

Classicin voitto tarkoittaa kuitenkin sitä, että se kohtaa välierässä klo 14 alkavan Rubene (Latvia) - Herbadent (Tshekki) ottelun voittajan. Todennäköisimmin vastaan tulee eilen kovan vastuksen ruotsalaiselle Djurgårdens IF:lle antanut tshekkijoukkue.

- Ei tässä vielä mitali suussa maistu. Päätettiin, että antaa pelin näyttää. Se on aivan mikä joukkue vastaa tulee välierässä, päävalmentaja Irina Peltola toppuutteli.

Classic pelasi hyvän ensimmäisen erän ja antoi rohkeasti painetta Red Antsille. Alkutahdit löi jo kolmen minuutin jälkeen Tiia Raitanen, joka ampui vauhdista takayläkulmaan vastaiskusta. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta erätauolle mentiin Classicin 2-1-johdossa Katriina Saarisen vastatessa toisesta maalista.

Classic onnistui lisäämään eron kahteen maaliin vikkelän Eliisa Alangon voitettua tärkeän kaksinkamppailun hyökkäyspäässä. Sveitsittären jäätyä keräilemään tavaroitaan Alanko tarjoili pallon maalin eteen Katri Luomaniemelle, joka laukoi maalin. Toisessa erässä Red Ants sai juonesta kiinni muuttamalla karvaustaan ja Classic joutui turvautumaan avauksissaan roikkupalloihin. Classicin heikoin jakso ottelussa osui erän loppuun. Red Ants iski tilanteeksi 3-3 reilussa kahdessa minuutissa. Erätauko osui Classicin kannalta oikeaan paikkaan.

Classicilla onnistujia oli laajalla rintamalla kun jokaiseen maaliin löytyi eri tekijä. Kolmannessa erässä voittomaalin iski Eliisa Alanko. Hanna Sipiläisen 5-3-maalissa alkoi olla jo ratkaisun makua. Röyhkeä ajo maalille ja oma rebound sveitsiläispuolustuksen ihmetellessä vieressä oli tahtomaali. Nina Rantala sinetöi voiton lopullisesti, vaikka Red Ants sai vielä rangaistuslaukauksen kolme sekuntia ennen täyttä aikaa. Ottelun parhaana palkittu maalivahti Daniela Kreisingerova hoiti tilanteen kuitenkin mallikkaasti ilman takaiskua.

- Classic oli tänään parempi. Etenkin maalineduspelaaminen oli meiltä liian löysää emmekä osanneet reagoida Classicin karvauspelin muutokseen riittävästi. Ei vain saatu omaa peliä toimimaan. Irina (Peltola) on taitava valmentaja, jolla riittää takataskussaan kikkoja, Red Antsin päävalmentaja Kati Eteläpää myönsi.

Välierässä Red Ants saa vastaansa ruotsalaisen Djurgårdens IF:n.
- Se on taas uusi peli. Näin heidän eilisen pelin ja se ei ole mielestäni Classicin tasoinen ryhmä. Uskon, että meillä on täydet mahdollisuudet lyödä heidät, mutta kyllä oman pelimme pitää parantua.

Irina Peltolan suojateilla ei ollut suurta hätää kuin toisessa erässä.
- Lähdettiin alusta asti pelaamaan rohkeasti, mutta sitten "karvi" passivoitui, eikä uskallettu toteuttaa enää pelisuunnitelmaa. Lopussa taas luottamus viisikkojen tekemiseen löytyi, viimeistely oli hyvää ja jalkaa riitti kun pelattiin lopun minuutteja lukuunottamatta kolmella ketjulla.

Välierästä ei ole Classicille luvassa läpihuutojuttua, jos vastaan juoksee tshekkijoukkue Herbadent. Se johti Djurgårdenia vastaan pelaamaansa ottelua parhaimmillaan jo 5-1, mutta hävisi lopulta 5-6. Ruotsalaisten voittomaalin iski suomalaisvahvistus Laura Mertsalmi viisi minuuttia ennen päätöstä.

Classicin välieräottelu pelataan huomenna klo 14 alkaen.

Salibandya, Mlada Boleslav, Tshekki
Seurajoukkueiden Champions Cup
Naiset
SC Classic, Tampere - Red Ants Rychenberg, Sveitsi 6-3 (2-1, 1-2, 3-0)
1. erä: 2.58 Tiia Raitanen (Nina Rantala) 1-0, 7.15 Andrea Hofstetter (Laura Kokko) 1-1, 10.53 Katriina Saarinen (Hanna Sipiläinen) 2-1.
2. erä: 26.29 Katri Luomaniemi (Eliisa Alanko) 3-1, 36.01 Michaela Kathriner (Alexandra Frick) 3-2, 38.35 Hofstetter 3-3.
3. erä: 44.43 Alanko (Saarinen) 4-3, 48.34 Sipiläinen (Anne Suomalainen) 5-3, 54.09 Rantala (Minna Kallio) 6-3.

Torjunnat:
Daniela Kreisingerova  Classic 5+8+8=21
Jana Christianova Red Ants 9+5+6=20.

Jäähyt: Classic 3x2 min, Red Ants 2x2 min.

Erotuomarit: Daniel Bartosek ja Michael Bartosek, Tshekki.

Yleisöä: 433.

Classicin parhaana palkittiin maalivahti Daniela Kreisingerova.