Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maajoukkuejätti Antti Nikkilä jatkaa mestari-Pyrinnössä

 

Maajoukkuejätti Antti Nikkilä jatkaa mestari-Pyrinnössä


Hallitseva miesten koripallon Suomen mestari Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt maajoukkuesentteri Antti Nikkilän (210cm/125kg) vahvuuteensa myös pelikaudeksi 2011/12. Elokuun lopussa 33 vuotta täyttävä Nikkilä juhli Suomen mestaruutta kasvattajaseuransa riveissä viime keväänä.

Viime kaudella Nikkilä urakoi Pyrinnön paidassa kaikkiaan 49 runkosarja- ja pudotuspeliottelua 9,3 pisteen, 7,4 levypallon ja 1,0 blokin keskiarvoilla. Nikkilä kuului myös Korisliigan tarkimpiin kahden pisteen heittäjiin 62% osumatarkkuudellaan.

- Antin jatkaminen kotikonnuillaan on lottovoitto Pyrinnölle. Antti on todellinen ammattilainen, joka pelaa aina joukkueella, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola tuoretta sopimusta.

Pyrintö pelaa lokakuussa paikasta Euroopan kolmoskilpailu EuroChallengeen. Poikolan mukaan Nikkilän paluu joukkueeseen vahvistaa tamperelaisten mahdollisuuksia edetä EuroChallengen lohkovaiheeseen asti.

- Antin kokemus kansainvälisistä peleistä on iso apu tavoiteltaessa menestystä myös europeleistä. Antin ja Ollin (Ahvenniemi) sopimusten myötä meillä on kansainvälisen tason eturivi, jonka varaan on mukava rakentaa pitävää joukkuepuolustusta.

Tampereen Pyrinnöllä on koossa pelaajasopimukset tulevasta kaudesta Nikkilän lisäksi Damon Williamsin, Antwine Williamsin, Olli Ahvenniemen, Antero Lehdon ja Jesse Niemen kanssa. Nikkilän ja Pyrinnön sopimuksessa on joulukuun 2011 loppuun asti ulottuva ulkomaanpykälä.

Kolmen maan cup-mestari

Nikkilä pelasi ensimmäiset kotimaan pääsarjaottelunsa kaudella 1997/98 kasvattajaseuransa Pyrinnön edustusjoukkue Pyrbasketin paidassa. Keväällä 1998 Nikkilä palkittiin koripallon SM-sarjan vuoden tulokkaana, ja hän jatkoi tasaista työtään sarjan kotimaisessa eliitissä vielä kaudella 1998/99.

Vuosina 1999–2003 Nikkilä pelasi USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa Valparaiso Crusadersin joukkueessa. Viimeisellä yliopistokaudellaan ”Valpossa” Nikkilä takoi 3,5 pistettä, 2,4 levypalloa ja 0,8 torjuntaa 10,3 minuutissa ottelua kohden.

Nikkilä aloitti ammattilaisuransa kaudella 2003/04 maineikkaan kreikkalaisseura Aris Thessalonikin paidassa, jossa hän pelasi Kreikan liigan lisäksi FIBA Euroopan Liigaa. Vuosien 2003-08 aikana Nikkilä ehti pelata ammattilaisena Kreikan lisäksi Ranskassa (Gravelines), Italiassa (Juvecaserta, Sassari) ja Tshekissä (Nymburk).

Viiden ensimmäisen ammattilaisvuotensa aikana Nikkilä niitti joukkueidensa kanssa mainetta ja kunniaa voittamalla Kreikan cupin (2004), Ranskan cupin (2005) sekä Tshekin mestaruuden sekä cupin (2007).

Syksyllä 2008 Nikkilä palasi Tampereen Pyrintöön, ja hänet palkittiin SM-pronssiin päättyneen kauden jälkeen Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP). Kaudeksi 2009/10 Nikkilä palasi Euroopan ammattilaiskentille Espanjan kakkosliigan Gironaan, jossa hän pelasi 13,4 minuuttia ottelua kohden 3,4 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvoilla. Syksyksi 2010 Nikkilä siirtyi jälleen Pyrintöön, ja keväällä 2011 hän juhli ensimmäistä miesten Suomen mestaruuttaan.

Nikkilä kuuluu myös Henrik Dettmannin valmentaman miesten maajoukkueen vakiokalustoon. Miesten EM-karsintoihin valmistautuva Nikkilä on maajoukkueurallaan pelannut 105 ottelua ja heittänyt niissä keskimäärin 6,2 pistettä ottelua kohden. Lisäksi Nikkilä on pelannut 20 nuorten maaottelua.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Pyrintö ry - logo

Pyrintö - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Olli Ahvenniemi

4.4.1983
Tiedot

Antero Lehto

2.4.1984
Tiedot

Jesse Niemi

31.3.1990
Tiedot

Antti Nikkilä

25.8.1978
Tiedot

Antwine Williams

15.5.1975
Tiedot

Damon Williams

12.12.1973
Tiedot


Antti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Antti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Tampereen Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentaja vaihtuu loppukaudeksi, kun tehtävää hoitanut Juri Heinämäki luovuttaa vastuun Antti Nikkilälle.

Lue lisää
Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

BC Nokian Korisliiga-joukkue on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa, kun viidennen ammattilaiskautensa aloittava takapelaaja Wes Washpun, 27, on tehnyt pelaajasopimuksen Näätien kanssa.

Lue lisää
Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Tampereen Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen kaudelle 2020/2021 Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

Lue lisää
Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

BC Nokia ja Hugo Boman ovat solmineet 2+1-mallisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

BC Nokia on tehnyt 1+1-mallisen pelaajasopimuksen Matias Ojalan, 30, kanssa.

Lue lisää
BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian Korisliiga-joukkueen valmennusryhmä on valmiina tulevaan kauteen 2020/21.

Lue lisää