Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee kohtaa lauantaina vieraskentällä SSV:n

 

Koovee kohtaa lauantaina vieraskentällä SSV:n


Kooveen miesten edustusjoukkueen kausi jatkuu lauantaina Helsingissä, jonne joukkue matkaa SSV:n vieraaksi. Viime viikolla pelatut kolme ottelua tuottivat joukkueelle neljä sarjapistettä ja ennen kaikkea lisäsivät pelaajien itseluottamusta. SSV on aloittanut totutun vakuuttavasti ja joukkue majailee tällä hetkellä sarjan toisena Tps:n jälkeen.

SSV:n pitkäaikainen  dynastia katkesi viime keväänä SPV:n otettua valtikan itselleen tiukan finaalisarjan päätteeksi. SSV pudotti Kooveen viime kauden välierissä juuri Kooveen, varsinkin henkisen kapasiteettinsa ansiosta. SSV:n  kiistattomin vahvuus on joukkueen keskittyminen oleelliseen, kun kovien pelien aika koittaa. Näin ollen runkosarjassa tuskin nähdään sellaisia huippuotteita, kuten keväisin on totuttu näkemään. Tälle kaudelle joukkue on myös uusinut pelitapaansa, joka saattaa osaltaan näkyä yksittäisten otteluiden tuloksissa.

SSV:n miehistö oli jo viime kaudella kivenkova, mutta tälle kaudelle se vahvistui entisestään. Henri Toivoniemen paluu tolppien väliin oli viime kauden maalivahtisekoilun jälkeen helpotus. Niclas Meyerin, Markus Olkkosen ja Riku Kekkosen siirrot toivat syvyyttä entisestään kovaan hyökkäykseen. Harri Forsten on kuitenkin edelleen joukkueen ehdoton sielu. ”Tohtori” johtaa tällä hetkellä koko sarjan pistepörssiä, mutta pelaa myös oman päätyyn erinomaisesti. Päävalmentaja Mika ”Amu” Ahonen tekee varmasti kaikkensa, että mestaruusviiri ei tänä vuonna lipsahtaisi muualle, kuin Kurren takanreunustalle.

Kooveen pelaaminen paranemaan päin

Kooveen alkukausi on ollut tähän mennessä vaikeaa puurtamista. Viime viikolla kerätyt kaksi voittoa olivat toki omiaan vahvistamaan valoa tunnelin päässä, mutta viime vuoden vauhdista joukkue on edelleen jäljessä. Muutama tärkeä poissaolo on luonnollisesti vaikuttanut joukkueen iskukykyyn, sekä se, että joukkueella on ollut huonoa tuuria ja vaikeita hetkiä kuluneella kaudella. Henkinen puoli pitäisi kuitenkin olla pikku hiljaa paremmassa kunnossa. Se jos mikä on tärkeää, kun lähtee haastamaan SSV:tä.

Viimeisten kahden voiton takuumiehinä toimivat kovakuntoiset maalivahdit Joni Järviö ja Jarkko Saastamoinen. Puolustus on muutenkin pitänyt hyvin viime peleissä. Aki Hietanen on pelannut viime peleissä erinomainen molempiin suuntiin. Kolmosketjun peli on muutenkin tällä hetkellä valmiin näköistä. Aapo Mutanen onkin tällä hetkellä joukkueen pistepörssin kärjessä. Lassi Ylisiurunen palaa kokoonpanoon ja samaan ketjuun 100:n liigaottelun Miro Lehtisen ja jo 300:aa peliä tarponeen Lasse Salmisen rinnalle. Pääkäskyttäjä Arto Riihimäen mukaan tämä on erittäin tärkeä lisä siipirikkoiseen Koovee-ryhmään.

Valmentajat vastakkain
Ahonen vs. Riihimäki
Lähtökohdat?
Ahonen:
-Oman pelin kehittämisen kautta lähdetään. Tänä vuonna hiukan muutettu systeemiä edellisiin vuosiin nähden.

Riihimäki:
-Ainakin paremmat kuin aimpiin otteluihin, kun on pari voittoa alla. En ole vastustajaa erityisemmin tarkkaillut, mutta perjantaina vielä käydään hieman läpi heidän pelaamistaan. Omasta pelistä lähdetään. Pari muutostakin, kun ennakkoon profiilipelaaja Ylisiurunen palaa kokoonpanoon.

Joukkueen iskukyky?
Ahonen:
-Ei ihan paras mahdollinen. Joitakin pitkäaikaisia loukkaantumisia on. Pitää vaan pystyä elämään niiden kanssa. Saavatpahan nuoretkin vastuuta sitä kautta.

Riihimäki:
-Nyt näyttää hyvältä. Ylisiurunen palaa, joka on iso asia ketjujen muodostuksen kannalta. Maalivahdit ovat olleet erittäin kovassa iskussa.

Arvio vastustajasta?
Ahonen:
-Vähän otteet ailahdelleet alkukaudesta. Nyt toki näyttäisi, että ovat saaneet pikkuhiljaa pelistä kiinni.

Riihimäki:
-Henkisesti erittäin kova. Kekkonen ja Olkkonen vahvistaneet ennestään vahvaa ryhmää. Hyviä nuoria, kuten Roni Laasonen, joka ei tosin nyt ole pelannut. Muutenkin hyviä nuoria on nyt mukana yllättävän paljon. Ovat ilmeisesti aktivoineet peliään ja se näkyy laajempana kokoonpanona. Todella vaarallinen joukkue kaikkiaan.

Ottelun merkitys?
Ahonen:
-Oli peli mikä tahansa, niin aina lähdetään pelaamaan voitosta, joten tässäkin ottelussa se on tärkein päämäärä.

Riihimäki:
-Kyllä meille jokainen peli on hyvin tärkeä. Myös pisteiden vuoksi. SSV on hyvä mittari meidän nykyisestä tasosta. Viime viikon kolme peliä kuitenkin osoittivat, että ainakin kuntopuoli rupeaa olemaan jo kohdillaan. Vedetään lauantaina tälle kaudelle poikkeuksellisesti aamuharjoitukset ennen peliä, jotta saataisiin herkkyyttä peliin.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää